10. 6. 2016

Slovenija v skupini s Švedsko, Srbijo in Španijo

Slovenska ženska članska reprezentanca je dobila tekmice na evropskem prvenstvu 2016 na Švedskem, ki bo potekal od 4. do 18. decembra. To bodo evropska podprvakinja Španija, gostiteljica Švedska, ki je na zadnjem EP osvojila 3. mesto ter Srbija, ki je bila petnajsta.

EVROPSKO PRVENSTVO 2016, PRVI DEL
Švedska, 4.-18. december

SKUPINA A (Stockhom): Švedska, Srbija, Španija, SLOVENIJA
SKUPINA B (Kristianstadt): Nizozemska, Francija, Nemčija, Poljska.
SKUPINA C (Malmö): Črna gora, Madžarska, Danska, Češka.
SKUPINA D (Helsingborg): Norveška, Rusija, Romunija, Hrvaška.

V drugi del, ki bo potekal v Göteborgu (skupina A in B) ter Helsingborgu (skupini C in D), se uvrstijo najboljše tri ekipe vsake skupine. V polfinale bosta napredovali po dve ekipi posamezne skupine.

Uroš Bregar, selektor:

"V žrebu smo dobili dve reprezentanci ki sta bili na zadnjem evropskem prvenstvu povsem v vrhu - Španija je bila druga, Švedska pa tretja. Zadovoljen sem, da se bomo pomerili s Srbijo, ki goji podoben stil rokometa. Mi se bomo na vse tekme poskušali čim bolje pripraviti in presenetiti, čeprav se moramo zavedati, da je že uvrstitev na evropsko prvenstvo po šestih letih odličen rezultat."

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:

"Z žrebom sem zelo zadovoljna. Zdi se mi, da so favoritinje rokometašice Švedske, saj bodo imele prednost domačega igrišča, zato bomo svojo priložnost iskali proti Srbiji, ki so verjetno najbolj premagljiv tekmec. Kljub vsemu menim, da se lahko, če se bomo dobro pripravili, enakovredno kosamo tudi s Španijo in Švedsko ter se uvrstimo v drugi krog."