14. 6. 2016

Veterani Velike Nedelje srebrni na EP

Z osvojitvijo srebrne medalje na evropskem prvenstvu, ki se je odvijalo v Poreču, so veterani RK Velika Nedelja Old Bulls dosegli uspeh veteranske kariere.
Pred petimi leti so se zbrali igralci, ki so končali kariero aktivnih rokometašev, in sestavili veteransko ekipo. Že na začetku so se odločili, da bodo svoje bogato rokometno znanje, če bo le mogoče, predstavili na evropskem veteranskem prvenstvu. Po osvojenih številnih turnirjih v Sloveniji in po odličnih uvrstitvah na turnirjih v tujini se je pokazala možnost tako želenega  sodelovanja na evropskem prvenstvu. Organizacijo letošnjega prvenstva je dobil Poreč in tako je nemudoma padla odločitev, da je to prvenstvo priložnost za uresničitev njihove dolgoletne želje. Ker je bilo za vsako kategorijo prostih samo 16 mest, je bilo potrebno pohiteti s prijavo in Old Bullsom je uspelo.

Svojo resnost in željo po odmevnem rezultatu so takoj pokazali z dejstvom, da so angažirali trenerja Antona Laha.  V pripravah na EHF Masters 2016 je ekipo tako pripravil na največje napore, kar se je skozi turnir pokazalo kot odločujoče, saj so v napornem tekmovanju Old Bullsi igrali konstantno.

V predtekmovalni skupini D so bili nasprotniki Velikonedeljčanov danski Kolding IF, ukrajinski SC Legion XXI, ter hrvaška ekipa All Istria Team. Po zelo napornih tekmah so Old Bullsi zabeležili tri zmage ter se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer so odigrali še dve tekmi proti najbolje uvrščenima ekipama skupine C.  Zaradi obveznosti trenerja Antona Laha, ki je moral za en dan zapustiti tekmovanje, je bilo mogoče malo nervoze, vendar je tudi njegov pomočnik s pomočjo igralcev uspešno nadaljeval s serijo zmag. Premoč Velikonedeljčanom sta tako morali priznati še izredno močna ekipa iz Slovaške Strojar Malacky ter danski FIF. 
V zaključku sobotnih tekem sta bili na sporedu še obe polfinalni tekmi. Nasprotnika prve tekme sta bila Russia in All Istria Team, na drugi tekmi pa Slovan Ljubljana in Velika Nedelja Old Bulls. Prvo tekmo so pričakovano dobili ruski igralci. Na slovenskem polfinalu smo bili kljub začetnemu vodstvu Slovana 2:0 priča odlični predstavi Velikonedeljčanov, ki so zaostanek dveh zadetkov spremenili v vodstvo za šest in se uvrstili v finale.

Na finalni tekmi, ki se je odigrala v dvorani Veli Jože, so Velikonedeljčani tekmo začeli z veliko treme. Čeprav so fantje imeli bučno podporo s tribun, so v začetku storili preveč napak, kar so ruski dvometraši izkoristili in povedli 4:0. Do konca polčasa so se tudi Bullsi vrnili in polčas končali z zaostankom 4:8. V nadaljevanju tekme so fantje pokazali, zakaj so se uvrstili v finale in po fanatični borbenosti v obrambi in uspešnimi akcijami v napadu zaostanek znižali na samo dva zadetka 8:10. To pa je bilo tudi vse, kar se je dalo narediti, saj so nasprotniki s številnimi menjavami držali visok tempo, temu pa povsem utrujeni in izčrpani Prleki več niso bili kos, kar so nasprotniki spretno izkoristili in tekmo zmagali 18:10. Pri Bullsih ni bilo nobenega razočaranja, saj izgubiti tekmo priti igralcem, kot so Zaikin, Ryzhov, Gilev, Bocharnikov, Ivanov ter vratar Levshin ni nič nenavadnega.

Igralci RK Velika Nedelja Old Bulls  so na prvenstvu bili vsekakor privilegirana ekipa. Take spodbude kot so jo imeli evropski podprvaki, ni imel nihče. Ob navijanju boljših polovic igralcev, otrok, prijateljev, tako Velikonedeljčanov, Korošcev kot tudi  privržencev Slovana, nisi mogel odigrati drugače kot odlično. Čeprav je manjših poškodb skozi celoten turnir bilo zelo veliko in so jih igralci prenašali z nasmehom, je na finalni tekmi skupil Rudi Kokol, vendar je po presekani arkadi in oviti glavi takoj ponovno stopil na igrišče in dokazal, tako kot vsi poškodovani pred njim, da je vse v srcu in zato ima srebrna medalja zlati sijaj! 

Postava RK Velika Nedelja Old Bulls:
Andrej VAUPOTIČ, Robi MESAREC, Simon MARIN, Boris LAH, Igor KUMER, Robert BEZJAK, Stanko GREGORIČ, Rudi KOKOL, Davorin KOVAČEC, Dejan IVANČIČ, Samo VAJDA, Jurij ZEMLJIČ, Mitja KLEMENČIČ, Primož KUMER, Davorin PLANINC, Dejan KOSI.
Trener: Anton LAH; pomočnik: Janko Meško