20. 6. 2016

Olimpijski rokometaši pred odhodom v Rio trikrat v domovini

Izjemno rokometno leto se nadaljuje - slovenska reprezentanca se bo po aprilski uvrstitvi na olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru (7.-21. avgust 2016) ter junijski na svetovno prvenstvo 2017 v Franciji (11.-29. januar 2017) znova zbrala že 4. julija, na Rogli, kjer bo začela priprave najpomembnejše tekmovanje na svetu. 

Izbranci Veselina Vujovića, ki bo podroben načrt priprav in seznam vabljenih rokometašev razkril v prihodnjih dneh, bodo pred odhodom v Brazlijo, ki je, skupaj z ostalimi športniki v sklopu Olimpijskega komiteja Slovenije, predviden za 1. avgust, odigrali štiri pripravljalne tekme, od tega tri na domačem terenu. Slovenska reprezentanca bo tako petič v zgodovini gostovala v Mariboru, kjer je nazadnje igrala junija 2014 proti Avstriji, tretjič v Trbovljah, v dvorani Polaj je nazadnje nastopila decembra 2013 proti Makedoniji, ter že petindvajsetič v Kopru.

Slovenija se bo julija pomerila z dvema udeležencema olimpijskih iger - aktualno afriško podprvakinjo Tunizijo ter tretjeuvrščeno ekipo minulega evropskega prvenstva Hrvaško, avgusta, v Riu de Janeiru, pa še z dvakratno evropsko prvakinjo Dansko.

ČLANI, PRIPRAVLJALNE TEKME

Sobota, 16. julija, ob 18.00, Maribor (dvorana Tabor):
SLOVENIJA : TUNIZIJA

VSTOPNICE SO NA VOLJO TUKAJ.

Nedelja, 17. julija, ob 18.00, Trbovlje (dvorana Polaj):
SLOVENIJA : TUNIZIJA

Petek, 22. julij, ob 18.00, Koper (dvorana Bonifika):
SLOVENIJA : HRVAŠKA

Ponedeljek, 25. julija, Opatija:
HRVAŠKA : SLOVENIJA

Četrtek, 4. avgusta, Rio de Janeiro:
SLOVENIJA : DANSKA

Uri tekem v Opatiji in Riu de Janeiru bosta znani v kratkem, prav tako več informacij o vstopnicah za preostale tekme.