11. 7. 2016

Gorenje Velenje v svoje vrste pripeljalo obetavnega Banfra

V rokometnemu klubu Gorenje Velenje bo v prihodnjih sezonah črno-rumeno dres nosil tudi obetavni Filip Banfro, ki prihaja iz sosednjega Slovenj Gradca. Še ne 18-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega igralca, je kadetski reprezentant Slovenije, ki je bil doslej član RK Slovenj Gradec 2011. 


Pogodba, ki jo je s Filipom sklenil RK Gorenje Velenje, je štiriletna. Prvi dve sezoni bo mladi Korošec igral za mladince RK Gorenje Velenje, hkrati pa bo posojen k članom RK Slovenj Gradec 2011, nato pa bo nastopal le še v črno-rumenem dresu. 


Filip, sicer sin nekdanjega slovenskega rokometnega reprezentanta Tetteyja Banfra, je ob podpisu pogodbe z našim klubom povedal naslednje: ''Prestop v RK Gorenje Velenje je zame velik korak naprej, saj velenjski klub, ki je tudi finančno stabilen, poleg domačih tekmovanj igra tudi v Ligi SEHA in Ligi prvakov. Tudi s tem mi ponuja veliko boljše možnosti in pogoje za treniranje in individualni napredek. Prestopa v novi klub se zelo veselim, saj to prinaša nove izkušnje in odpira ogromno novih vrat. Moj cilj je, da se kot igralec dan za dnem skozi treninge in tekme razvijam, ob tem pa si želim, da ne bi zanemarjal šole in bi v naslednjem šolskem letu maturiral. Kot vsak športnik, jasno, stremim k najboljšim možnim pogojem za trening ter napredovanju. Verjamem, da mi vse to RK Gorenje Velenje lahko zagotovi.''

Direktor RK Gorenje Velenje Matej Avanzoje pogodbe z mladim slovenjgraškim rokometašem vesel, saj je to le še korak več k začrtanemu cilju velenjskega kluba:''V RK Gorenje Velenje smo prek cele sezone spremljali kar nekaj levičarjev, ki bi v perspektivi v našem članskem moštvu igrali na mestu desnega zunanjega igralca, nazadnje pa smo se po temeljitem premisleku odločili za podpis dolgoročne pogodbe s Filipom Banfrom. Prepričal nas je ne le z nadarjenostjo, ampak tudi z zrelostjo, izjemno delavnostjo ter predanostjo rokometni igri. Menim, da se bo vložek na dolgi rok izkazal za smiselnega, hkrati pa je z nakupom še nekaj mlajših igralcev to že investicija v načrtovano usmeritev našega kluba še bolj produkcijskemu centru in mladim rokometašem iz domačega okolja. Hkrati je ta podpis tudi nov dokaz, da je po podpisu pogodbe o sodelovanju med RK Gorenje Velenje in Rokometno Šolo Sebastjan Sovič sedaj na vse trdnejših temeljih tudi sodelovanje med sosednjima kluboma, torej nami in RK Slovenj Gradec 2011.''


Tudi za rokometni klub iz Slovenj Gradca je podpis pogodbe enega izmed njihovih nadarjenih mladih igralcev z RK Gorenje Velenje velika čast in pokazatelj dobrega dela z mladimi. O Banfrovem podpisu nove pogodbe je misli strnil predsednik RK Slovenj Gradec 2011 Branko Bulovič: "Ob podpisu pogodbe me spreletavajo tako žalost, kot tudi ponos in zadovoljstvo. Filip si je zagotovil profesionalno pogodbo in prestop, o katerem mladi lahko le sanjajo, uspel pa si ga je izboriti še eden naših mladih igralcev. Čestitke Filipu s celotno družino Banfro, vsem trenerjem, ki so z njim delali do sedaj, in pa seveda tudi Gorenju Velenju za odličen nakup. Vsako leto nas zapusti kar nekaj igralcev, ki si z dobrim delom pri nas izborijo boljše pogodbe in pogoje za profesionalno ukvarjanje s športom. Za zdaj je to realnost. Vem, da bomo z dobrim delom tudi mi prepričali dodatne sponzorje k investicijam v naš klub in s tem mlade talente v prihodnje doma zadržali dlje časa."


Banfro je v minuli sezoni v slovenjgraškem dresu že nastopil na 28 tekmah 1. NLB Leasing lige, za mladinsko ekipo Korošcev pa je na 19 tekmah dosegel 104 zadetke in bil med prvimi strelci Korošcev.