12. 7. 2016

VIDEO: Cingesar vabi na tekmo v Maribor

Darko Cingesar, ki je v Mariboru preživel zadnji dve sezoni in v dresu Branika zabeležil 220 golov, skupaj s soigralci vabi na tekmo proti Tuniziji, ki bo v soboto, 16. julija, ob 18.00. Vstopnice si lahko od 5 EUR dalje zagotovite TUKAJ in vseh prodajnih mestih Eventima.

Drugo največje mesto v Sloveniji, v katerem sta od trenutnih reprezentantov igrala tudi Miha Zarabec in Simon Razgor, s 1.173 goli še vedno najboljši strelec kluba, je doslej gostilo štiri tekme slovenske moške članske reprezentance, poleg dveh prijateljskih še po ene kvalifikacije za svetovno in evropsko prvenstvo. V Mariboru, kjer je naša izbrana vrsta nazadnje igrala 2. junija 2014, so izkupiček tri zmage proti Egiptu, Makedoniji in Avstriji ter poraz proti Islandiji.

Slovenska reprezentanca je s Tunizijo odigrala že kar 16 uradnih tekem, na dvanajstih vpisala zmago, na treh poraz, enkrat pa je bil izid neodločen. Tekmeca sta se doslej v Sloveniji pomerila štirikrat, vse tekme so potekale leta 2005 pod taktirko Slavka Iveziča in, vselej je slavila naša reprezentanca. Zadnji dvoboj sta ekipi odigrali 26. junija 2013, na sredozemskih igrah v Adani, kjer je bil rezultat izenačen na 32:32.

Tunizija bo tekmec trikratnih udeležencev olimpijskih iger tudi v prvem delu svetovnega prvenstva 2017 v Franciji - tekma bo potekala 17. januarja, ob 17.45, v Metzu.

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA:

Sobota, 16. julija, ob 18.00, Maribor (dvorana Tabor):
SLOVENIJA : TUNIZIJA - neposredni prenos na TV Slovenija 2