12. 7. 2016

Žiga Mlakar uspešno operiran

Žiga Mlakar je v ponedeljek uspešno prestal operacijo meniskusa in bo z rokometnih igrišč odsoten dva do tri mesece. Artroskopski operativni poseg je zelo uspešno opravil dr. Matjaž Sajovic, ki je z dvema šivoma stabiliziral poškodovan notranji meniskus, ki se bo tako lahko normalno zacelil in omogočil Mlakarju vrnitev na rokometna igrišča po poškodbi, ki jo je dobil na zadnjem derbiju v sezoni 27. maja v Zlatorogu.


Mlakar bo najprej tri tedne preživel na berglah in fizioterapiji v Splošni bolnišnici Celje, nato bo lahko začel delati v fitnesu in kolesariti. Čez 5 do 6 tednov bo lahko začel s tekom in postopoma tudi s poskoki, treningom članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško se bo pridružil konec meseca avgusta. Čez približno 2 do 3 mesece (nekje v sredini meseca septembra), pa bo pomagal tudi ekipi na uradnih tekmah, ki jo že 27. avgusta čaka Super pokal v Portorožu proti Kopru 2013, prva domača tekma pa bo 3. septembra v Ligi SEHA proti madžarskemu Telekom Veszpremu.


Žiga se je javil iz bolnice, od koder je bil v torek že odpuščen: "Počutim se dobro, čutim rahlo bolečino, vendar sem pričakoval, da bo huje," so bile prve misli slovenskega reprezentanta, ki je zaradi poškodbe zapustil priprave na Olimpijske igre v Riu in ob tem dodal: "Žal mi je, da ne bom potoval v Brazilijo, saj si vsak športnik želi sodelovati na tako velikem tekmovanju. Po eni strani pa nimam česa objokovati, saj sem bil naknadno vpoklican na priprave in se je tako tudi meni ponudila priložnost za dokazovanje, ki pa jo je skazila poškodba." Mlakar se bo postopoma vračal v trenažni proces, zagotovo pa bo prišel pozdraviti soigralce na prvi zbor v sezoni, ki bo ta četrtek, ko se bo ekipa zbrala na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje: "Ekipo bom pozdravil pred Zlatorogom, na prireditev ne morem, saj bom tri tedne uporabljal bergle. Verjamem, da se jim bom na treningih pridružil z dvotedensko zamudo, potem bom delal po posebnem programu do konca avgusta, ko bi se lahko tudi prvič srečal s polno obremenitvijo in žogo. V drugi polovici septembra pa bom že pomagal ekipi na igrišču."


Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo prvič zbrali 14. julija, ko se bodo predstavili na prireditvi Laško Pivo, kjer bodo manjkali slovenski reprezentanti Urban Lesjak, Blaž Janc, Vid Poteko in Miha Zarabec, na rehabilitaciji v Braziliji je Arthur Malburg Patrianova. S treningi članska celjska ekipa začne 25. julija v Zlatorogu.