13. 7. 2016

V Zrečah z reprezentanco tudi Luka Groff

Moška članska reprezentanca se je po nekaj manj kot tednu dni na Rogli ter dveh dneh in pol počitka zbrala v Zrečah, kjer bo opravila drugi del priprav, med katerimi bodo na svoj račun prišli tudi številni ljubitelji rokometa, saj bodo lahko svoje idole že ta vikend spremljali na dveh pripravljalnih tekmah proti Tuniziji. Dvoboja z udeleženci olimpijskih iger in tekmeci na SP 2017 bosta na sporedu v soboto, 16. julija, ob 18.00, v mariborski dvorani Tabor ter dan kasneje, prav tako ob 18.00, v Trbovljah.

Devetnajsterici rokometašev, ki jih je Veselin Vujović vpoklical na priprave, se je pridružil 197 centimetrov visoki levi zunanji igralec Luka Groff, ki je v zadnjih sezonah branil barve belgijskega Antwerpna, bil pa je tudi član mlajših reprezentančnih selekcij. 20-letnika, ki zagotovo ne bo med potniki na olimpijske igre v Riu de Janeiru, je selektor vpoklical, saj ga želi spoznati ter videti njegove kakovosti in angažma na treningih za morebitne prihodnje akcije članske reprezentance.

Po težkih kondicijskih pripravah na Rogli so že na prvem treningu v Zrečah na vrsto prišli treningi z žogo ter postavljanje taktike za bližnje pripravljalne dvoboje ter tekme na olimpijskih igrah. Del reprezentančnega utripa je doživel tudi nagrajenec Dela in Rokometne zveze Slovenije Simon Dobaj, sicer oče vratarja Celja Pivovarne Laško in člana kadetske izbrane vrste Gašperja Dobaja, ki je preživel dan z ekipo, se družil z rokometaši ter pomagal pri organizaciji dela. Več o njegovem obisku si boste lahko ogledali v videu, ki bo na spletni strani ter Facebooku RZS objavljen danes.

Slovenija na Štajerskem ostaja do 19. julija, sledil bo dan počitka, nato pa odhod v Kozino ter dve pripravljalni tekmi proti Hrvaški v Kopru (22. julija, ob 18.00) ter Opatiji (26. julija).

Prvi dan priprav v Zrečah je zaznamoval tudi začetek prodaje navijaške majice nove kolekcije Slovenia Handball, o kateri si lahko več preberete tukaj.

PRIPRAVLJALNE TEKME:

Sobota, 16. julija, ob 18.00, Maribor (dvorana Tabor):
SLOVENIJA : TUNIZIJA

VSTOPNICE SO NA VOLJO TUKAJ.

Nedelja, 17. julija, ob 18.00, Trbovlje (dvorana Polaj):
SLOVENIJA : TUNIZIJA

Vstopnice si lahko zagotovite v Kavarni DDT (Trg svobode 11a, Trbovlje) po enotni ceni v predprodaji 6 EUR, na dan tekme pa 8 EUR.

Petek, 22. julij, ob 18.00, Koper (dvorana Bonifika):
SLOVENIJA : HRVAŠKA

Vstopnice si lahko zagotovite vsak torek, sredo in četrtek, od 18.00 do 20.00, v dvorani Bonifika po enotni ceni v predprodaji 6 EUR, na dan tekme pa 8 EUR.

Torek, 26. julija, Opatija:
HRVAŠKA : SLOVENIJA

Četrtek, 4. avgusta, ob 19.30 (00.30 SLO), Rio de Janeiro:
SLOVENIJA : DANSKA

Uri tekem v Opatiji in Riu de Janeiru bosta znani v kratkem, prav tako več informacij o vstopnicah za preostale tekme.