16. 7. 2016

Slovenija pripravljalne tekme pred OI začela odlično

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA, MARIBOR

SLOVENIJA : TUNIZIJA 33:25 (15:14)
Slovenija:
 Blagotinšek 2, Henigman, Marguč 7, Kavtičnik 2, Janc 6, Dolenec 3, Škof, Cingesar 4, Skube 2, Poteko, Miklavčič, Gaber 1, Zorman, Razgor 1, Bombač 4, Lesjak.
Tunizija: Missaoui, Toumi 3, Tej 2, Maaref, Bannour 3, Maggaiz, Haj Youssef, Sanai 3, Boughanmi 4, Saied, Hosni, Ben Salah, Hammed 2, Chouiref 3, Soussi 1, Jallouz 5.

Slovenija je uspešno začela serijo prijateljskih tekem v okviru priprav na olimpijske igre. V Mariboru je premagala Tunizijo z osmimi zadetki prednosti, nova tekma z istim tekmecem pa jo čaka že jutri, in sicer ob 18.00, v dvorani Polaj, v Trbovljah.

Do nastopa na olimpijskih igrah bo Slovenija odigrala še tri tekme; s Hrvaško se bo pomerila dvakrat (22. julija v Kopru in štiri dni kasneje v Opatiji), v Braziliji pa se je dogovorila še za test z Dansko. Na OI bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića igrali v skupini s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

Slovenija je tekmo odigrala s šestnajstimi igralci, na tribuni so tokrat ostali Marko Bezjak, Miha Zarabec in Matevž Skok.

Gostje iz Tunizije, ki bodo prav tako igrali na olimpijskih igrah, so pokazali, da so čvrsta ekipa, ki je pred štirimi dnevi Nemčiji prav tako na prijateljski tekmi zabila 32 golov. Tudi proti Slovenija je bila razpoložena v napadu. Vodstvo je prevzela v dvanajsti minuti (7:5) in ga nato držala vse do zaključka prvega polčasa, ko je Slovenija po zaslugi sedmih zadetkov Gašperja Marguča vendarle prešla v ospredje (15:14).

V nadaljevanju se je zgodba ponovila. Slovenci so začeli medlo, gostje pa so z delnim izidom 5:1 prešli v vodstvo z 19:17. Bil je to pravi trenutek za nekaj nasvetov s klopi, ki so prebudili fante na terenu, tako da so ti v naslednjih desetih minutah rešili vprašanje zmagovalca. S precej hitrejšo igro, predvsem pa čvrsto obrambo, je Slovenija naredila delni izid 7:1 in prišla do vodstva 24:20, ki ga je do konca le še višala.

Dodajmo še to, da se je Uroš Zorman na večni lestvici nastopov z 217 odigranimi tekmami na vrhu lestvice izenačil z Luko Žvižejem, že jutri pa ima priložnost, da ga prehiti.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Generalno gledano igra ni bila slaba, tudi pretok žoge je bil na današnji tekmi precej hiter, zato lahko rečem, da smo prvo pripravljalno tekmo oddelali pozitivno. Veseli me, da se je po poškodbi rame vrnil Darko Cingesar, ki je igral dokaj dobro. To je bil dober test naše reprezentance in zagotovo bo enako tudi na jutrišnji tekmi v Trbovljah, pred katero so Tunizijci zagotovo zelo nezadovoljni."

Gašper Marguč, najboljši strelec tekme:

"Glede na to, da je bila to prva pripravljalna tekma v obdobju pred olimpijskimi igrami, mislim, da smo lahko s končnim rezultatom zadovoljni. V prvem polčasu smo se malce lovili, naredili preveč tehničnih napak, v drugem pa smo stopili na plin, dali nekaj golov iz protinapadov in povečali razliko. Morda so se Tunizijci nekoliko preveč ukvarjali s sodniškimi odločitvami in zato izgubili koncentracijo, mi pa smo to s pridom izkoristili in zasluženo zmagali."