17. 7. 2016

Kadetinje v ponedeljek potujejo na svetovno prvenstvo

V torek se v Bratislavi začenja svetovno prvenstvo za kadetinje, na katerem bo igrala tudi slovenska ekipa pod vodstvom Milana Ramšaka. Dekleta, ki so na lanskem evropskem prvenstvu s to generacijo osvojila 5. mesto, bodo v prvem delu igrale z Uzbekistanom, Egiptom, Slovaško, Argentino in z Dansko.

Na Slovaško odhaja 16 rokometašic, z ekipo pa bo trenirala tudi Anamarija Baruca, ki ima težave s prepono, zaradi česar trener na njo v prvem delu ne more računati, morda pa jo bo lahko vključil v morebitnem nadaljevanju prvenstva. Dekleta so visoko motivirana in optimistična, da lanskemu petemu mestu na EP dodajo nov uspeh ženskega rokometa in s tem odlično napovejo mladinsko žensko EP v Sloveniji, ki bo potekalo prihodnje leto.

Milan Ramšak, selektor slovenske ženske kadetske reprezentance:

"Zahvaljujem se Rokometni zvezi Slovenije, ki nam je omogočila idealne pogoje, brez takšne organizacije bi bila naša pripravljenost zagotovo slabša. Na svetovno prvenstvo smo se začeli pripravljati takoj po lanskem evropskem, na katerem so dekleta osvojila odlično peto mesto. Treningi so bili usmerjeni k stalnemu delu z žogo ter dvigu telesne pripravljenosti deklet na čim višjo raven, saj jih na Slovaškem čaka nekaj zelo težkih tekem. Igralke so delale zavzeto in marljivo, so pa jih vmes zmotile nekatere manjše poškodbe, ki so posledica naporne sezone. Veseli me, da bodo lahko rokometašice tudi to poletje odigrale vrsto kakovostnih tekem, kar jim bo koristilo v nadaljnjem razvoju. Želimo si, da se prebijemo v drugi del tekmovanja in potem z malo sreče v osmini finala dobimo čim bolj ugodne tekmice, jih tudi premagamo in tako pred evropskim prvenstvom 2017 s to generacijo v Sloveniji naredimo odličen rezultat."

Nina Žabjek, kapetanka:

"Ekipa deluje odlično, vse punce se med seboj razumemo in si zaupamo. Ne glede na razpoloženje se spodbujamo in verjamemo ena v drugo, saj vemo, da lahko ekipa deluje in doseže zadane cilje le na tak način. Mi si cilje postavljamo sproti, saj se želimo osredotočiti na vsako tekmo posebej in tako priti čim dlje. Lani nam je 5. mesto na evropskem prvenstvu v Skopju dalo še večji zagon in pokazalo, da smo sposobne narediti marsikaj. Priprave so dokaj naporne, vendar smo jih vseeno, po mojem mnenju, opravile dobro. Imamo idealne pogoje, saj je vse skupaj organizirano odlično. Zelo nam je všeč da so priprave potekale na Rogli, v Zrečah in prav tako tudi v Izoli, kjer smo vseeno lahko malo uživale ob morju. V ponedeljek potujemo v popolni zasedbi, čeprav nas spremljajo manjše poškodbe nekaterih igralk, a nas to ne bo oviralo pri naši igri."

KADETINJE, SVETOVNO PRVENSTVO 2016
Bratislava, 19.-31. julij

PRVI DEL

Torek, 19. julija, ob 20.00:
SLOVENIJA : UZBEKISTAN

Sreda, 20. julija, ob 16.00:
EGIPT : SLOVENIJA

Petek, 22. julija, ob 18.00:
SLOVENIJA : SLOVAŠKA

Sobota, 23. julija, ob 16.00:
SLOVENIJA : ARGENTINA

Ponedeljek, 25. julija, ob 12.00:
SLOVENIJA : DANSKA
SEZNAM IGRALK ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2016
1 Tjaša Arhanič vratarka 1998 Krim Mercator
5 Anika Strnad zunanja 1998 Zelene Doline Žalec
7 Nika Petkovič srednja zunanja 1998 Krka
8 Saša Cvetko levo krilo 1998 Celje Celjske mesnine
9 Nina Žabjek srednja zunanja 1998 Krim Mercator
10 Hana Vučko zunanja 1998 Krim Mercator
14 Živa Čopi desno krilo 1998 Krka
15 Petra Fister srednja zunanja 1998 Naklo Peko Tržič
16 Maja Vojnovič vratarka 1998 Krka
17 Luna Vončina zunanja 1999 Krim Mercator
19 Ema Abina zunanja 1999 Krim Mercator
20 Tjaša Lovšin leva zunanja 1998 Krka
21 Patricija Akalovič levo krilo 1998 Naklo Peko Tržič
22 Neža Skrinjar desna zunanja 1999 Zagorje
23 Eleonora Kodele desna zunanja 1998 Tržič
25 Lučka Prašnikar krožna napadalka 1999 Zagorje
STROKOVNI ŠTAB
Milan Ramšak Glavni trener
Dejan Tomazini Pomočnik trenerja
Andrej Petkovič Tehnični vodja
Pia Hren Fizioterapevt
Anja Frešer Vodja reprezentance