3. 8. 2016

Pred rokometaši še zadnja pripravljalna tekma

Po torkovem prihodu v olimpijsko vas v Riu de Janeiru, vselitvi, aklimatizaciji in prvih treningih bo v noči na petek, ob 00.30 po slovenskem času, napočil čas za zadnjo pripravljalno tekmo proti Danski.

Izbranci islandskega selektorja Gudmundurja Gudmundssona so na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem zasedli šesto mesto, dve leti prej so bili na domačem terenu drugi, leta 2012 v Srbiji pa evropski prvaki in so zagotovo med tistimi, ki lahko tudi na olimpijskih igrah sežejo daleč. Slovenija se je z Danci doslej pomerila dvanajstkrat - petrat je slavila zmago, petkrat je izgubila, dvakrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Pred zadnjo pripravljalno tekmo, ki bo potekala za zaprtimi vrati dvorane prihodnosti v Riu de Janeiru, imata nekaj prebavnih težav Dean Bombač in Nik Henigman, medtem ko so ostali rokometaši popolnoma zdravi in pripravljeni na začetek iger.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Čaka nas zadnja preizkušnja pred začetkom olimpijskega turnirja, tekmec pa zelo resna reprezentanca Danska, ki je po ocenah mnogih kandidat za medaljo. Nekaj igralcev ima težave s prebavo, a upam, da bodo vsi pripravljeni do tekme, na kateri bomo spet dali priložnost vsem rokometašem. Potrudili se bomo, da odigramo dobro in, da poskusimo nekaj variant, ki bi nam dobro prišle v dvoboju s Švedi, ki igrajo podoben rokomet, kot Danci. Kljub vsemu smo bolj kot na rezultat zadnje pripravljalne tekme osredotočeni na prvi dvoboj na igrah, to je nedeljski z Egiptom."

Četrtek, 4. avgusta, ob 19.30 (00.30 SLO), Rio de Janeiro:
SLOVENIJA : DANSKA

OLIMPIJSKE IGRE 2016
Rio de Janeiro, 5.-21. avgust

SKUPINA B

Nedelja, 7. avgusta, ob 21.50:
SLOVENIJA : EGIPT

Torek, 9. avgusta, ob 16.40:
BRAZILIJA : SLOVENIJA

Četrtek, 11. avgusta, ob 19.50:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Sobota, 13. avgusta, ob 9.30:
SLOVENIJA : NEMČIJA

Ponedeljek, 15. avgusta, ob 9.30:
POLJSKA : SLOVENIJA

Četrtfinale, sreda, 17. avgusta (10.00, 13.30, 17.00 in 20.30)
Polfinale, petek, 19. avgusta (15.30 in 20.30)
Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. avgusta, ob 10.30
FINALE, nedelja, 21. avgusta, ob 14.00

Vse ure so po brazilskem času, ki je pet ur za slovenskim.

Celoten razpored moškega in ženskega rokometnega turnirja na olimpijskih igrah si lahko ogledate tukaj.