5. 8. 2016

Slovenija pred začetkom OI 2016 boljša tudi od Danske

Izbranci Veselina Vujovića, ki jih v noči z nedelje na ponedeljek, ob 2.50 po slovenskem času, čaka prva tekma na olimpijskih igrah proti Egiptu, so zmagali še četrtič v pripravljalnem obdobju. V dvorani prihodnosti, v kateri bodo potekale vse rokometne tekme, so z 22:21 ugnali šestouvrščeno ekipo minulega evropskega prvenstva in dobitnico 10 medalj z največjih tekmovanj Dansko.

Najboljši strelec naše reprezentance je bil s petimi zadetki Marko Bezjak, ki se je odlično vrnil po poškodbi gležnja s tekme proti Hrvaški v Opatiji, prvi zadetek v dresu Slovenije pa je dosegel tudi vratar Matevž Skok!

Slovenija je na priprava za turnir v Riu de Janeiru, ki jih je začela 4. julija na Rogli, dvakrat visoko premagala Tunizijo ter zabeležila zmago ter poraz proti tretjeuvrščeni ekipi EP 2016 Hrvaški.

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA, RIO DE JANEIRO

SLOVENIJA : DANSKA 22:21 (9:12)
Slovenija: Skok 1, Blagotinšek 1, Henigman, Kavtičnik 3, Janc, Dolenec 1, Škof, Cingesar 3, Poteko, Gaber 3, Zorman 3, Bezjak 5, Razgor 1, Zarabec 1, Bombač.

OLIMPIJSKE IGRE 2016
Rio de Janeiro, 5.-21. avgust

SKUPINA B

Nedelja, 7. avgusta, ob 21.50:
SLOVENIJA : EGIPT

Torek, 9. avgusta, ob 16.40:
BRAZILIJA : SLOVENIJA

Četrtek, 11. avgusta, ob 19.50:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Sobota, 13. avgusta, ob 9.30:
SLOVENIJA : NEMČIJA

Ponedeljek, 15. avgusta, ob 9.30:
POLJSKA : SLOVENIJA

Četrtfinale, sreda, 17. avgusta (10.00, 13.30, 17.00 in 20.30)
Polfinale, petek, 19. avgusta (15.30 in 20.30)
Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. avgusta, ob 10.30
FINALE, nedelja, 21. avgusta, ob 14.00

Vse ure so po brazilskem času, ki je pet ur za slovenskim.

Celoten razpored moškega in ženskega rokometnega turnirja na olimpijskih igrah si lahko ogledate tukaj.