3. 11. 2016

Krimovke na Švedsko po zmago za napredovanje v Ligi prvakinj

To soboto rokometašice Krima Mercatorja čaka nov preizkus med evropsko klubsko elito. Po dveh izjemnih zmagah na domačem igrišču prihaja čas za novo gostovanje. V 4. kolu skupine D se bodo po tednu dni še drugič merile z IK Sävehofom. Obračun s švedskimi prvakinjami se bo začel ob 16. uri, v Sloveniji pa ga bo moč v živo spremljati na Šport TV 1.

Krimovke se bodo na pot v Skandinavijo odpravile v petek zgodaj zjutraj. S tekmicami, ki domujejo v mestu Partille na jugozahodu Švedske, so se merile že minulo soboto na Kodeljevem. Po sijajnem začetku so sredi 24. minute vodile že za 10 golov (18:8), slabih osem minut pred koncem za sedem (29:22), na koncu pa slavile zmago z 32:29. V taboru Krima Mercatorja poudarjajo, da jih zdaj čaka popolnoma nova tekma, na kateri bo treba znova prikazati največ, česar je ljubljanska ekipa v tem trenutku sposobna.

IK Sävehof, ki deluje že od leta 1950, je v zadnjih letih serijski švedski prvak. Njegova vladavina traja že od sezone 2008/2009, v svoji zgodovini pa je v vitrino pospravil 12 državnih naslovov. Njegova ekipa je v tej sezoni skorajda v celoti sestavljena zgolj iz švedskih rokometašic, izjema je le mlada Danka Rikke Slumstrup Jensen. Z izjemo Jamine Roberts, ki je na prvi tekmi dosegla osem zadetkov iz prav toliko strelov, so krimovke dobro zaustavile preostali del močne zunanje linije (Elin Hallagard Karlsson 3 goli, Julia Eriksson in Ida Oden po 1), kar bo tudi tokrat eden izmed ključev na poti iskanja novega uspeha.

Pred tekmo imata ekipi v skupini D enako razliko med danimi in prejetimi goli (-5), a ravno obratno uspešnost. Krimovke z dvema zmagama na treh tekmah trenutno na lestvici zasedajo drugo mesto, Švedinje so z zmago in dvema porazoma zadnje, četrte. Z novo zmago bi si ljubljanska zasedba priborila vozovnico za naslednji krog Lige prvakinj, kamor bodo napredovale najboljše tri ekipe vsake izmed štirih skupin. Obenem bi bil uspeh odlična popotnica pred zadnjo domačo tekmo skupinskega dela, ki bo proti Team Esbjergu sledila prihodnjo soboto, 12. novembra, ob 15.30 na Kodeljevem.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:

"Morda so nas tekmeci na prvih tekmah še nekoliko jemali z levo roko, po dveh zmagah na Kodeljevem pa temu zagotovo ne bo več tako. Pokazali smo, da smo resen konkurent za preboj v naslednji krog tekmovanja. Naša naloga na Švedskem bo, da ponovimo igro iz prvega polčasa na zadnji tekmi. Zavedamo se, da bo to izjemno težko, saj bo Sävehof tokrat zagotovo veliko bolj pripravljen na nas. Ne glede na vse se v Skandinavijo odpravljamo z optimizmom."

Polona Barič, RK Krim Mercator:

"Pred nami je nov težak izziv. Preteklo soboto smo ekipo Sävehofa na Kodeljevem lepo nadigrale, a to nikakor ne pomeni, da je tudi nova tekma že odločena. Z novo zmago bi se nam odprla pot do napredovanja v naslednji krog Lige prvakinj, zato bomo s soigralkami skušale prikazati kar največ, česar smo v tem trenutku sposobne. Upam le, da se ne bo ponovila zgodba iz drugega polčasa zadnje tekme, ko so Švedinje prikazale popolnoma drugačno igro kot v prvih 30 minutah. Za nov uspeh bo potrebno na visoki ravni odigrati celotno tekmo, ne le en polčas."

Tamara Georgijev, RK Krim Mercator:

"Če sem iskrena, sem pričakovala takšen razplet po dveh domačih tekmah, saj je pred svojimi navijači veliko lažje igrati. Premagale smo dve kakovostni ekipi, uspeh pričakujem tudi na Švedskem, ki bi nam veliko pripomogel v boju za uvrstitev v naslednji krog Lige prvakinj. Izjemno sem zadovoljna s tem, kar smo prikazale na zadnjih dveh obračunih. Pokazale smo, da smo sposobne vsega."

Vesna Milanović Litre, RK Krim Mercator:

"Vse ekipe si želijo napredovanja v naslednji krog Lige prvakinj. Po treh tekmah imajo možnosti za napredovanje prav vse ekipe naše skupine, kar pomeni, da na preostalih obračunih ne bo popuščanja. V drugem polčasu zadnje tekme na Kodeljevem smo videli, česa je sposoben Sävehof. V prvih 30 minutah smo imele prednost 10 golov, na koncu pa se je ta precej zmanjšala. S soigralkami moramo biti pripravljene, da bodo tekmice z igro iz drugega polčasa nadaljevale tudi to soboto. Na tekmi bo mogoče vse, veliko pa bo odvisno od našega pristopa, želje in borbe."

EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINA D, 4. KOLO

Sobota, 5. novembra, ob 16.00:
IK SÄVEHOF : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 1)

Ob 18.30:
LARVIK : TEAM ESBJERG
LESTVICA
1. Team Esbjerg 3 2 0 1 84 : 76 -8 4
2. RK Krim Mercator 3 2 0 1 81 : 86 (-5) 4
3. Larvik 3 1 0 2 75 : 73 -2 2
4. IK Sävehof 3 1 0 2 74 : 79 (-5) 2