4. 11. 2016

Slovenija proti Portugalski tudi z Miho Žvižejem

Selektor Veselin Vujović je po poškodbi Mateja Gabra, ki jo je utrpel na tekmi s Švico, v reprezentanco za tekmo proti Portugalski vpoklical krožnega napadalca Miho Žvižeja, ki se bo ekipi pridružil v Lizboni. Dokončen seznam 16 potnikov bo določil zjutraj, že zdaj pa je jasno, da zaradi rotacije vratarjev v Lizbono ne potuje Matevž Skok, po dogovoru s selektorjem pa je Kozino že popoldne zapustil Uroš Zorman.

Reprezentanca se bo v glavno mesto Portugalske odpravila v dopoldanskem času z direktnim letom iz beneškega letališča ter po prihodu opravila trening v dvorani Pavilhao La luz, kjer bo potekala tudi tekma in, ki je del športnega kompleksa ob stadionu La luz, na katerem igra nekdanji nogometni klub Zlatka Zahovića.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Pred nami je prvi resen test brez Mateja Gabra, Gorazda Škofa in Uroša Zormana, ki že dalj časa sestavljajo ogrodje članske reprezentance. Portugalcem nikoli ne manjka motivacije, vedno so pripravljeni, igrajo z maksimalno močjo in delajo vse, da bi zmagali. Mi se jim moramo dobro zoperstaviti ob prvega trenutka, umiriti njihovo evforijo, ne dovoliti lahkih golov in kaznovati napake. Ne smejo poleteti in pomisliti, da nas lahko premagajo, čeprav sem prepričan, da tako mislijo, nenazadnje so letos v boju za svetovno prvenstvo skoraj izločili Islandijo. Vseeno menim, da je slovenska reprezentanca stabilna ekipa z dobrim sistemom in, da mora v Lizboni zmagati."

Vid Kavtičnik:

"Portugalci so izjemna ekipa, čeprav bi mnogi pomislili drugače, saj se že nekaj časa niso uvrstili na evropsko prvenstvo. So zelo neugodni in znajo premagati vsakega tekmeca, zato bo, v kolikor ne bomo igrali s polno močjo, zelo težko. Tekme ne smemo začeti tako, kot smo proti Švicarjem, morali bomo igrati dobro obrambo in si priigrati priložnosti za protinapade."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018, SKUPINA 5, 2. KOLO

Nedelja, 6. novembra, ob 15.00 (16.00 SLO):
PORTUGALSKA : SLOVENIJA - prenos na TV Slovenija 2

Sobota, 5. novembra, ob 17.45:
ŠVICA : NEMČIJA

Ostale tekme:
SLOVENIJA : NEMČIJA (3./4. maj)
NEMČIJA : SLOVENIJA (6./7. maj)
ŠVICA : SLOVENIJA (14./15. junij)
SLOVENIJA : PORTUGALSKA (17./18. junij)
LESTVICA
1 Nemčija 1 1 0 0 35:24 (+11) 2
2 SLOVENIJA 1 1 0 0 32:27 (+5) 2
3 Švica 1 0 0 1 27:32 (-5) 0
4 Portugalska 1 0 0 1 24:35 (-11) 0