12. 11. 2016

Državni prvaki doma pričakujejo Gabra, Skubeta in Šoštariča

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je tekma šestega kola v elitnem delu evropske lige prvakov. V domačem Zlatorogu bodo gostili tradicionalne tekmece iz Szegeda, dvoboj slovenskih prvakov in madžarskih podprvakov v skupini B pa se bo začel ob 19.00.

Celjska zasedba je v minulem obdobju vadila v okrnjeni postavi, Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko, Urban Lesjak in Tilen Kodrin so nastopili na reprezentančnih tekmah s Švicarji in Portugalci ter v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018 osvojili tri od štirih možnih točk. V dosedanjem delu lige prvakov so zbrali tri točke, potem ko so premagali hrvaški Zagreb, remizirali s švedskim Kristianstadom ter izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein-Neckar-Löwnu in aktualnemu evropskemu prvaku iz poljskih Kielc.

Madžarska zasedba je ukanila Zagreb in beloruski Meškov iz Bresta, igrala neodločeno z Rhein Neckar-Löwnom ter klonila proti Kielcam in Vardarju iz Skopja. Barve madžarskega kluba, ki je trenutno na četrtem mestu v skupini B, zastopajo trije slovenski rokometaši. Mario Šoštarič in Staš Skube bosta danes nastopila, Matej Gaber pa zaradi poškodbe ne bo v kadru zasedbe iz Szegeda.

LIGA PRVAKOV, 6. KOLO

Sobota, 12. novembra, ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : PICK SZEGED (prenos na Šport TV 1)