2. 3. 2017

Proti evropskim prvakinjam brez bele zastave

Ta petek rokometašice Krima Mercatorja čaka zadnje gostovanje v drugem delu Lige prvakinj. Obračun z Bukarešto, branilko naslova se bo začel ob 19. uri. V Sloveniji ga bo moč s prenosom v živo spremljati na Šport TV 1.

Krimovke so se romunski prestolnici naproti podale že po torkovem derbiju z Zagorjem. Na njem so si priborile dobro popotnico, saj so si priborile suvereno zmago (25:13) in se tako še dodatno utrdile na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Romunske prvakinje pred zadnjima obračunoma v drugem delu Lige prvakinj premorejo sedem točk, z eno manj pa jim sledijo Ljubljančanke. Slednje med elitno dvanajsterico ekip še niso uspele osvojiti točke. Še najbližje temu so bile na medsebojni tekmi, ko so na Kodeljevem klonile z 21:24. Za razliko od tekme, ki sta jo ekipi odigrali pred mesecem dni, bo pri Krimu Mercatorju v vratih stala Miša Marinček, znova pa bo zaigrala tudi najboljša posameznica v prvem delu, Elizabeth Omoregie. Bolgarka se je po poškodbi kolena na igrišče vrnila ravno minuli torek in dosegla tri zadetke.

Najnevarnejša posameznica Bukarešte je v tej sezoni Isabelle Gullden. Švedska srednja zunanja igralka je v tej sezoni dosegla 52 golov, kar jo uvršča na 10. mesto najboljših strelk. S 37 ji sledi Španka na desnem krilu Carmen Dolores Martin Berenguer.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Pomembno je, da smo po težkem porazu proti Györiju na tekmi proti Zagorju pokazali pravi obraz ter bili zbrani od prve minute. Vesel sem, da se ekipa počasi znova sestavlja. Škoda je le, da se to ni zgodilo kakšnih deset dni poprej, da bi se lahko bolje pripravili na zadnji tekmi Lige prvakinj. Na prvi medsebojni tekmi z Bukarešto sta v naši ekipi manjkali Elizabeth Omoregie in Miša Marinček, proti katerima bi imele evropske prvakinje zagotovo težje delo. V Romuniji nas do tekme čakata dva treninga. Na pot se nikakor nismo podali z belo zastavo, tekma bo pomembna za obe ekipi.«

Nina Zulić, rokometašica Krima Mercatorja:
»Najboljšo tekmo v drugem delu Lige prvakinj smo odigrale ravno proti Bukarešti. Pred novim obračunom nikakor ne mečemo puške v koruzo. Na obračunu bomo skušale doseči zmago, saj imamo še vedno možnosti za napredovanje. S soigralkami bomo prikazale največ, česar smo sposobne, da bi dosegle uspeh.«

LIGA PRVAKINJ, 2. DEL, SKUPINA 2, 5. KOLO:

Petek, 3. marca, ob 19.00:
CMS BUKAREŠTA : KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 1)

LESTVICA
1. Györi Audi ETO KC 8 6 1 1 -59 13