20. 4. 2017

Pred rokometašicami zaključni turnir Pokala Slovenije

Konec tedna bo v celjski dvorani Golovec na sporedu zaključni turnir Pokala Slovenije, na katerem bodo nastopili Krim Mercator, Mlinotest Ajdovščina, Z'Dežele in Zelene doline Žalec.

Favoritinje turnirja so rokometašice Krima Mercatorja, ki so državno prvenstvo končale brez madeža, v dvorani Golovec pa bodo naskakovale že svojo 24. zmago v pokalnem tekmovanju. Ljubljančanke so od osamosvojitve naprej le dvakrat ostale brez pokalne lovorike, v letih 1992 in 1998 so jim ga izmaknile nekoč izjemno močne mestne tekmice iz ljubljanskega Tivolija.

Izbranke Uroša Bregarja se bodo v polfinalu pomerile z Mllinotestom Ajdovščino, zanimivo in razburljivo dogajanje pa se obeta tudi poltretjo uro kasneje, ko bo na sporedu lokalni obračun med Celjankami in Žalčankami. Gostiteljice zaključnega turnirja so državno prvenstvo končale s šestimi točkami prednosti pred Žalčankami, njuna medsebojna obračuna v državnem prvenstvu pa sta se končala z 1:1. V Celju so slavile Žalčanke z 29:24, v Žalcu pa Celjanke z 28:24.

POKAL SLOVENIJE, FINALNI TURNIR
Celje (dvorana Golovec), 22. in 23. april

Sobota, 22. aprila, ob 16.30:
KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA

Ob 19.00:
Z'DEŽELE : ZELENE DOLINE ŽALEC

Nedelja, 23. aprila, ob 15.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 18.00:
FINALE - prenos na TV Slovenija 2