18. 9. 2018

Državni prvaki v 3. kolu do visoke zmage

Celje Pivovarna Laško je v 3. kolu Lige NLB gostil do tega kroga še neporažene Mariborčane in slavil visoko zmago s 36:28. Ostale tekme bodo na sporedu v soboto oz. torek. 

Celjski rokometaši so v državnem prvenstvu vpisali še drugo zmago, z osmimi goli razlike so premagali Maribor in mu prizadejali prvi poraz v sezoni.

Slovenski prvaki so tekmo odprli z izidom 4:0, šele v šesti minuti so Mariborčani dosegli prvi gol na tekmi. V osmi minuti so domači prvič na tekmi povedli s petimi goli prednosti in gostujoči trener Marko Šibila je moral vzeti minuto odmora. Ta je nekoliko predramil njegove igralce, ki so hitro dosegli dva zaporedna gola, kar pa je "razjezilo" pivovarje. Ti so z delnim izidom 6:1 v 15. minuti vodili s 13:5, Šibila pa je klical novo minuto odmora

Ko se je že zdelo, da imajo domačini vse niti v svojih rokah, so se jim v igro prikradle napake, ki so jih vijoličasti znali izkoristiti in v 25. minuti so se približali na 12:14, minuto odmora je bil prisiljen vzeti Branko Tamše. V 30. minuti so gosti izid prvič na tekmi izenačili (15:15), na odmor so z golom prednosti šli domači.

Po petih minutah igre v drugem polčasu so se Celjani spet odlepili (20:16), Mariborčani pa so v naslednjih štirih minutah znova našli pot do priključka (20:21). Nekoliko lažje so pivovarji zadihali v 49. minuti in pri izidu 28:23, v 55. minuti pri 31:24 pa je že bilo jasno, da bo prvi štajerski derbi v sezoni pripadel celjski ekipi.

Z osmimi goli je bil strelsko najbolj razpoložen Gal Marguč, enega manj je dal njegov soigralec pri Celju Draško Nenadić.

LIGA NLB, 3. KOLO

Sreda, 19. september:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MARIBOR BRANIK 36:28 (16:15)
Marguč 8, Nenadić 7; Medved, Celminš, Jerenec, Velkavrh in Buneta po 4.


Gašper Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško: 

"Začeli smo odlično, s trdo obrambo in hitrimi proti napadi smo višali prednost iz minute v minuto. Po rotaciji nismo znali obdržati takšnega ritma tudi v nadaljevanju in Maribor je to izkoristil ter se približal. Vseeno smo nato drugi polčas odigrali korektno in mislim, da je razlika povsem realna."

Marin Buneta, igralec Maribor Branika: 

"Proti takšnim ekipam kot je Celje Pivovarna Laško, ki vsako sezono igra v Ligi prvakov, moraš vedno dati 100 odstotkov od sebe. Srečanje smo začeli preveč zaspano in dopustili, da so nam ušli na 8 golov prednosti. V nadaljevanju smo se prebudili in do polčasa prednost izničili. Po polovici drugega polčasa pa menim, da nismo več imeli pravega pristopa in to so Celjani znalo dobro izkoristiti. Vseeno sem mnenja, da končni rezultat ni povsem realni pokazatelj razmerja moči."

Sobota, 22. september, ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ : DOL TKI HRASTNIK

Jasmin Ramič, igralec DOL TKI Hrastnika:

"Kot je že skoraj pravilo našega trenerja, je vsaka tekma najpomembnejša, zato smo se tudi tokrat pripravili maksimalno, seveda z določenimi specifikami priprave na njihove najnevarnejše igralce in "luknje" v napadu. Čeprav na papirju nismo favorit, iskreno rečeno, tokrat pred gostovanjem v ekipi vlada zmagovalno vzdušje. Seveda pa bo osnovni pogoj za morebitno osvojeni točki popolna koncetracija v napadu in maksimalna borba v obrambi. Navkljub vsemu se zavedamo, da je Jeruzalem Ormož doma silno težko premagljiva ekipa, kar so letos tudi že dokazali." 

SVIŠ IVANČNA GORICA : URBANSCAPE LOKA

Rok Željko, igralec SVIŠ Ivančne Gorice:

“Na nasprotnika se bomo skušali čim bolje pripraviti, predvsem bomo morali najti način, kako zaustaviti njihove protinapade in hitro tranzicijo. Urbanscape Loka velja za neugodno ekipo, zato do novih točk lahko pridemo samo z popolno koncentracijo v napadu in čvrsto igro v obrambi. Vabim navijače, da nas podprejo v čim večjem številu.”

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:

"V dvorani v Ivančni gorici je vedno dobro vzdušje in navijanje. Čaka nas zahtevna tekma, na katero smo se dobro pripravili in gremo na zmago."

KOPER 2013 : RIKO RIBNICA

Jaka Moljk, igralec Kopra 2013:

"Po porazu z Mariborom Branikom se v tem tednu intenzivno pripravljamo na tekmo z Rikom Ribnico. Ekipa je sicer zelo oslabljena, zato pričakujemo zelo težko tekmo, a bomo naredili vse, da poskusimo zmagati. Pozivam vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu."

Mitja Nosan, igralec Rika Ribnice:

"Ekipa Kopra 2013 se ni kaj dosti spremenila v igralskem kadru. Vemo, da je bila minulo sezono zelo težak tekmec, še posebej v domači dvorani, tokrat pa je še brez točke, zato nas v soboto čaka vse prej kot lahko delo. Koprčani bodo naredili vse, da nas premagajo. V minuli sezoni nismo izgubili proti njim, zato upam, da nadaljujemo ta niz in iz Bonifike odidemo dvignjenih glav. Dali bomo vse od sebe, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo."

DOBOVA : GORENJE VELENJE

Marko Sintič, igralec Dobove:

"Ta vikend nas čaka tekma z ekipo Gorenja Velenja, ki je, tako kot naša ekipa, doživela mnogo sprememb. V dvoboj nikakor ne gremo z belo zastavo, ampak z željo, da pred svojimi izjemnimi navijači na domačem terenu osvojimo prvi točki v novi sezoni!"

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

"Pred nami je spet zahtevno gostovanje. Dobro se bomo pripravili na rokometaše MRD Dobova, ki si po dveh porazih ob začetku sezone zagotovo želijo zmage v domači dvorani. Tekma je nov izpit za našo ekipo, ki ga želimo opraviti z odliko in iz Dobove prinesti zmago."

Torek, 25. september, ob 20.00:
KRKA : TRIMO TREBNJE

Kristjan Pršina, igralec Krke: 

"Pričakujem izenačeno tekmo in pravo poslastico za gledalce, ki upam, da bodo napolnili dvorano. Občinstvo je vedno tisto, ki nas dvigne, zato verjamem, da bo tudi tokrat tako. Nasprotnika nikakor ne gre podcenjevati, ekipa je s prihodom nekaj novih igralcev in trenerja Teraša dobila svežino. Potrebno bo igrati vseh šestdeset minut zbrano, saj si padca v igri ne smemo privoščiti, kot se je to zgodilo v Velenju. Derbiji so vedno nekaj posebnega, motivacija je na višku in vsak posameznik, ki bo na parketu, bo moral dati od sebe. V našo zmago pa ne dvomim."
LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 69 56 13 4
2 RK MARIBOR BRANIK 3 2 0 1 79 79 0 4
3 RD RIKO RIBNICA 2 1 1 0 57 48 9 3
4 RK GORENJE VELENJE 2 1 0 1 51 45 6 2
5 RK DOL TKI HRASTNIK 2 1 0 1 46 44 2 2
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 1 0 1 43 42 1 2
7 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 40 41 -1 2
8 RK TRIMO TREBNJE 2 1 0 1 40 42 -2 2
9 RD URBANSCAPE LOKA 2 1 0 1 53 56 -3 2
10 MRK KRKA 2 0 1 1 50 58 -8 1
11 RD KOPER 2013 1 0 0 1 20 23 -3 0
12 MRD DOBOVA 2 0 0 2 44 58 -14 0