5. 10. 2018

V prestolnico prihaja francoska reprezentantka Marie-Paule Gnabouyou

Evropska sezona se za rokometašice Krima Mercatorja začenja v soboto, 6. oktobra, z gostovanjem pri aktualnih evropskih prvakinjah, rokometašicah madžarskega Györa. Ekipa Uroša Bregarja z veliko vnemo pričakuje tudi novo francosko okrepitev na zunanjih položajih, levoroko Marie-Paule Gnabouyou.

30-letna rokometašica se odlično znajde na desnem zunanjem položaju, v francoski reprezentanci je prvič zaigrala že v letu 2010 in si tako nadela tudi srebrno medaljo s svetovnega prvenstva leta 2011 in evropski bron leta 2016.

Profesionalno rokometno pot je začela v Issy-les-Moulineaux, danes bolj znanim pod imenom Paris 92, do prvega odhoda v tujino je med letoma 2008 do 2015 igrala v še enem francoskem klubu, Toulon Saint-Cyr, s katerim je osvojila tudi domače prvenstvo (2010). Po treh sezonah v danskem Viborgu, je minulo sezono začela v madžarskem Siofoku a jo je pred iztekom s posebnim razlogom prekinila. Posvetila se je materinstvu.
V aktualni sezoni bo tako, le nekaj mesecev po porodu, postala Tigrica, skupaj s soigralkami pa jo v nadaljevanju skupinskega dela elitne Lige prvakinj poleg evropskih prvakinj čakata še nemški Thüringer in hrvaška Podravka Vegeta.

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:

"Po razpletu zgodbe z angolskima rokometašicama smo zavihali rokave in se podali na lov za ostrostrelkami, ki bi olajšale delo naše zunanje linije. Rešitev smo našli v francoski reprezentantki Marie-Paule Gnabouyou, ki je v minulih dneh obiskala treninge in z odliko opravila tudi vsa testiranja. Na igralko računamo že na pomembnejših tekmah te sezone, cilj in velika želja pa je, da bi, v kolikor se bo igralka izkazala in bo želja obojestranska, v Ljubljani ostala dlje časa. Vsi namreč vemo, da tak profil igralke iščemo že dolgo."