15. 1. 2019

V soboto posvet o slovenskem ženskem rokometu

V želji, da bi slovenski ženski klubski rokomet, posledično pa tudi reprezentančni, dvignili na višji organizacijski nivo, bo v soboto, 19. januarja, ob 9.00 na RZS potekal posvet o ženskem rokometu.

Ženska članska reprezentanca ima za seboj tri zaporedne nastope na velikih tekmovanjih, lani je osvojila bronasto kolajno na sredozemskih igrah, junija letos pa se bo potegovala za nastop na SP na Japonskem, kjer se bodo delile vozovnice za olimpijske kvalifikacije. Mlajše reprezentančne selekcije so se po vrsti let spet vrnile v prvo kategorijo, oziroma med najboljših šestnajst v Evropi in na svetu. Za RZS je uspešna organizacija EP za mladinke, letos nas čaka organizacija EP za kadetinje, leta 2022 pa bomo v Celju in Ljubljani gostili EP za članice.

Nobenega dvoma ni, da imamo vsi skupaj največ rezerv pri organizaciji in strokovnemu delu, prepričani pa smo, da smo skupaj sposobni ustvariti okolje, ki bo prineslo dolgoročno stabilnost delovanja klubov, ki so osnova delovanja slovenskega rokometa. Posledično bi klubi dobili predvsem ugled v lokalnem okolju, kar bi jim omogočilo lažje delovanje. V preteklih letih se je vzpostavilo delovanje združenja ženskih klubov, kar je gotovo organizacijski preskok in dobro popotnica za nadaljnje delo (več podrobnosti v prilogi).

Na posvetu bi predstavili analizo trenutnega stanja in postavili smernice za prihodnje delovanje.  V preteklosti je bilo opravljenih že kar nekaj analiz in strategij, ki nikoli niso dokončno zaživele, toda nikoli ni prepozno in s skupnimi močmi smo sposobni dvigniti ženski klubski rokomet na višji nivo. Nobenega dvoma ni, da je dolgoročni dvig kvalitete povezan predvsem z bolj organiziranim delovanjem.
Na posvet ob predstavnikih klubov vabimo tudi vse, ki jih ta problematika zanima. 

RZS pričakuje, da se bodo posveta udeležili predstavniki vseh ženskih klubov.

Dnevni red:

1. Pozdravni nagovor predsednika RZS
2. Pregled stanja (Boris Čuk)
3. Predstavitev delovanja ZŽRK in rezultatov ankete (Roman Volčič)
4. Okrogla miza (udeleženci Uroš Bregar, Anja Frešer, Roman Volčič, Jure Cvetko, Goran Cvijič, vprašanja in ideje udeležencev posveta …)
5. Razno