1. 3. 2019

Celjani bodo proti Skjernu iskali pozitiven zaključek lige prvakov

Pred celjskimi rokometaši je zahtevna naloga. Po resnično tesnih in napetih tekmah s Szegedom, Flensburgom in Parizom, kjer so doživeli tesne in tudi nesrečne poraze, jih sedaj čaka tekma, ki ne odloča o napredovanju, poleg tega pa bodo Celjani tudi tokrat nastopili brez levičarja na desnem zunanjem položaju.

Ta hendikep je znal izkoristiti že Pariz in Flensburg v končnici tekme, to bo poskušal tudi Skjern, ki je zelo izkušena ekipa, njihova povprečna starost je namreč več kot 29 let.

Celjski rokometaši v goste potujejo s slabo popotnico po prvenstvenem porazu, a so odločeni, da evropsko pot, navkljub težavam s poškodbami, zaključijo pozitivno. "Priprava na ta zadnji obračun zaradi poraza v Ormožu seveda ni optimalna. Vseeno nas čaka še ta pomembna naloga, ki jo moramo oddelati na najboljši možni način. Imamo težave s sestavo ekipe, saj se nam močno pozna odsotnost levičarja na desnem zunanjem položaju. Tega nismo navajeni in se nam v igri pozna. Danci imajo nizke in spretne igralce, ki znajo izkoriščati slabosti visokih igralcev v obrambi. Igrajo zelo hitro, vsako napako nasprotnika kaznujejo. So zelo izkušena ekipa, z igralci, ki so vrsto let igrali v nemški ligi. Čaka nas težka tekma, vendar mi moramo pokazati, sploh po tem porazu v domačem prvenstvu, drug obraz, da smo ekipa, ki je sposobna igrati na visokem nivoju in vsekakor gremo na Dansko po dve točki, ki nam veliko pomenita, namreč ni enako ali si predzadnji ali zadnji v skupini," je Tomaž Ocvirk napovedal zadnje evropsko gostovanje v tej sezoni.

Tilen Kodrin je vso sezono med vidnejšimi igralci, po odsotnosti Branka Vujovića, je tudi igralec, ki je najboljši strelec Celjanov v tem tekmovanju: »Na tej tekmi bo šlo za čast. Ne mi in ne Skjern ne moremo več napredovati, oboji pa bomo poizkušali tekmovanje zaključiti z zmago in prav na to štartamo. Po spodrsljaju v domačem prvenstvu se želimo dvigniti. Imamo idealno priložnost za to, tako da sem prepričan, da bomo dali vse od sebe, da se od lige prvakov poslovimo z zmago in pozitivno zaključimo evropsko pot. Ne čaka pa nas lahka naloga. Prikazati moramo igro, kot smo jo na tekmah tega tekmovanja v Zlatorogu, ko smo premagovali ali bili blizu največjim ekipam. Trda obramba, odločna igra s čim več prekinitvami, tu bo potrebno zajeziti njihovo hitro igro, hkrati pa bo potrebno biti zbran v napadu. To je nekako tisto kar bo potrebno udejaniti, da jim vrnemo za poraz, ki so nam ga zadali na uvodu tekmovanja.«

Tekma 14. kroga VELUX EHF Lige prvakov je na sporedu v nedeljo, 3. marca ob 16.50, s prenosom na Šport TV 1.


VELUX EHF LIGA PRVAKOV, 14. kolo

Nedelja, 3. marec 2019, ob 16.50:
SKJERN : CELJE PIVOVARNA LAŠKO