3. 5. 2019

Koper nemočen proti Celjanom

Aktualni državni prvaki so brez težav prišli do svoje pete zmage v drugem delu tekmovanja, saj so z 29:22 premagali Primorce. Ostale tekme so na sporedu v soboto.

Celjani so prejšnji teden naredili velik korak k 23. naslovu državnih prvakov, potem ko so v derbiju premagali Velenjčane. Danes so bili teoretično v boju s Koprčani favoriti, toda tekma je bila dolgo povsem odprta; šele v drugi polovici drugega polčasa so domači prišli do pričakovane prednosti in na koncu zanesljivo zmagali.

Koprčani niso imeli tako dobre popotnice, saj so v prejšnjem kolu izgubili v Škofji Loki, a so se današnjega obračuna lotili brez strahu. V prvem delu so večkrat vodili, znali so kaznovati napake in neučinkovitost domačih, tako da so v 27. minuti vodili z 12:9. Prednost se je do polčasa sicer stopila, še vedno pa so imeli gol zaloge.

A to je bilo vendarle premalo. Celjski stroj se je ogreval počasi, ko pa so Celjani po 44. minuti in zadnjem izenačenju (17:17) stopili na plin, je bila tekma hitro odločena. V šestih minutah so naredili delni rezultat 6:1, po vodstvu s 23:18 pa gostom niso več dovolili približanja na manj kot štiri gole, na lestvici so prednost vsaj do ostalih tekem tega kola povečali na sedem točk.

Za domače je David Razgor dosegel osem golov, pri gostih sta bila s po petimi najbolj razpoložena Grega Krečič in Marko Matijaševič.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 6. kolo

Petek, 3. maja 2019:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER 2013 29:22 (11:12)
Razgor 8, Šarac 6; Krečič in Matijaševič po 5.

Josip Šarac, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Najprej čestitke soigralcem in ekipi za zmago. Hvala navijačem, ki so nam pomagali do zmage. V prvem polčasu smo res dobro igrali v obrambi, a smo v napadu delali veliko preveč napak. V drugem polčasu smo se zbrali, vedeli kaj moramo popraviti in to nam je tudi uspelo. V obrambi smo še bolj stisnili, v napadu pa smo igrali hitreje, bolj tekoče in prišli do visoke in zaslužene zmage."

Nino Grzentič, igralec Kopra 2013:
"Poznale so se nam poškodbe in krajša klop. Posledično smo določeni igralci morali igrati skoraj vso tekmo. Celje je znano kot ekipa, ki ogromno teče, vlečejo hitre protinapade. V prvem polčasu smo jim še uspeli slediti, na koncu pa nas je malo zmanjkalo, domači pa so to dobro izkoristili."

Sobota, 4. maja 2019, ob 18.00:
MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

Iulian Jerebic, igralec Maribora Branika:
"Zavedamo se, da prihaja zelo kakovostno moštvo Gorenja in da je pred nami zelo težka tekma. Na zadnjem obračunu na domačem parketu smo nesrečno izgubili z zadetkom razlike, zato se bo tokrat potrebno še bolj osredotočiti na našo igro ter zaigrati bolj čvrsto in agresivno. Pripravljamo se v tej smeri, da pustimo srce na igrišču in da damo 110-odstokov od sebe ter tako pridemo do pomembnih točk."

Vlado Matanović, igralec Gorenja Velenja:
"Kot vemo, se je naš zadnji obračun z Mariborčani v njihovi domači dvorani odločil v zadnji minuti srečanja, zato pričakujemo težek izziv. Vemo, kako igrajo in na kaj moramo biti pozorni ter kako na to odgovoriti. Mi se bomo borili od prve do zadnje minute, saj je v borbi za ohranitev drugega mesta za nas pomembna prav vsaka točka."

Ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA

Robert Beguš. trener Urbanscapea Loke:
"Na zadnjih tekmah v Celju in doma proti Kopru smo prikazali zelo dobro igro in pričakujem, da bo tako tudi proti Riku Ribnica."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 6 5 1 0 173 155 18 49
2 RK GORENJE VELENJE 5 4 0 1 140 108 32 42
3 RD RIKO RIBNICA 5 3 1 1 148 140 8 41
4 RK MARIBOR BRANIK 5 1 0 4 132 142 -10 30
5 RD KOPER 2013 6 1 0 5 157 175 -18 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 5 1 0 4 118 148 -30 24
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 6. kolo

Sobota, 4. maja 2019, ob 19.00:
DOBOVA : KRKA

Lucian Bura, igralec Dobove:
"Posebne taktike na sobotni tekmi s Krko ne bomo ubrali, saj se nanje pripravljamo kot na vse druge nasprotnike. Na prvi tekmi smo v zadnjih sekundah izgubili zmago za kar se bomo potrudili, da se ne ponovi. Krkaši imajo mesto v ligi v naslednji sezoni že zagotovljeno zato mogoče ne bodo popolno izkoriščali vse igralce. Mnogi pa so tudi že podpisali za druge klube. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da točki ostaneta doma."

Grega Okleščen, igralec Krke:
"V soboto nas čaka težko gostovanje v Dobovi. Vzdušje v njihovi dvorani je vedno vrhunsko in veliko ekip ima tam težave, ampak mi bomo dali vse od sebe, da v Novo mesto odnesemo obe točki. Na ekipo Dobove se pripravljamo kot na vsako drugo tekmo, bomo pa vsekakor po najboljših močeh skušali izkoristiti njihove pomanjkljivosti in zmagati."

Ob 20.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : JERUZALEM ORMOŽ

Petek, 10. maja 2019, ob 20.00:
TRIMO TREBNJE : DOL TKI HRASTNIK
LIGA NLB ZA OBSTANEK