4. 5. 2019

Velenjčani so se hitro vrnili na zmagovalne tirnice

Velenjski rokometaši so se po porazu v prejšnjem krogu proti večnim tekmecem v Celju hitro vrnili v zmagovalne tirnice. Ključen mož pri zmagi z 28:22 v Mariboru je bil Emir Taletović, ki je zbral 11 obramb. V Škofji Loki je prepričljivo slavila Riko Ribnica s 31:23.

Domača zasedba je pogumno začela dvoboj in si v 14. minuti priigrala štiri gole prednosti. Še v 22. minuti je vodila za tri, v zaključku prvega polčasa pa vse izpustila iz rok. V 28. minuti je Miha Kavčič izenačil na 10:10, gola Matica Verdinka in Davida Miklavčiča pa sta Gorenju prinesla prednost dveh golov pred odhodom na veliki odmor.

V 38. minuti so Velenjčani še lažje dihali, vodili so namreč s 16:12. Ko je v 57. minuti Ibrahim Haseljić zadel prazen gol vijoličastih, je bilo na semaforju dvorane Tabor 25:20 in jasno je bilo, da bosta dve točki šli v Velenje.

Verdinek je bil s sedmimi goli prvi strelec tekme.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 6. kolo

Petek, 3. maja 2019:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER 29:22 (11:12)
Razgor 8, Šarac 6; Krečič in Matijaševič po 5.

Josip Šarac, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Najprej čestitke soigralcem in ekipi za zmago. Hvala navijačem, ki so nam pomagali do zmage. V prvem polčasu smo res dobro igrali v obrambi, a smo v napadu delali veliko preveč napak. V drugem polčasu smo se zbrali, vedeli kaj moramo popraviti in to nam je tudi uspelo. V obrambi smo še bolj stisnili, v napadu pa smo igrali hitreje, bolj tekoče in prišli do visoke in zaslužene zmage."

Nino Grzentič, igralec Kopra:
"Poznale so se nam poškodbe in krajša klop. Posledično smo določeni igralci morali igrati skoraj vso tekmo. Celje je znano kot ekipa, ki ogromno teče, vlečejo hitre protinapade. V prvem polčasu smo jim še uspeli slediti, na koncu pa nas je malo zmanjkalo, domači pa so to dobro izkoristili."

Sobota, 4. maja 2019, ob 18.00:
MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 22:28 (10:12)
Golik 6, Žabić, Sok 4; Verdinek 7, Kavčič 6.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Prve minute srečanja res niso bile najboljše, lahko bi rekel, da smo bili nekoliko neogreti. Ko smo dosegli tisto pravo temperaturo je igra stekla. V drugem polčasu smo prikazali dobro igro v obrambi, s Taletovićem na čelu, v napadu pa smo igrali disciplinirano ter na koncu zasluženo zmagali."

URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA 23:31 (14:18)
Jamnik 6, Vrbinc 5; Setnikar 7, Nosan 6.

Tim Bogdanič-Jenko, igralec Urbanscapea Loke:
"Za nami je tezka tekma na kateri smo zgresili prevec 100% priložnosti. Prav tako smo naredili preveč tehničnih napak. Na naslednji tekmi bomo poizkusili to odpraviti in prikazati boljšo igro."

Rok Setnikar, igralec Rika Ribnice:
"Držali smo se navodil iz garderobe in se borili od prve do zadnje minute. Nismo popuščali tako v napadu kot tudi v obrambi. Visok ritem smo držali skozi celo tekmo, s pomočjo vecih rotacij pa na koncu zasluženo zmagali."

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 6 5 1 0 173 155 18 49
2 RK GORENJE VELENJE 6 5 0 1 168 130 38 44
3 RD RIKO RIBNICA 6 4 1 1 179 163 16 43
4 RK MARIBOR BRANIK 6 1 0 5 154 170 -16 30
5 RD KOPER 2013 6 1 0 5 157 175 -18 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 6 1 0 5 141 179 -38 24
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 6. kolo

Sobota, 4. maja 2019:
DOBOVA : KRKA 37:31 (19:11)
Novak 12, Bura 8; Jakše 6, Irman 5.

Dorian Markušić, igralec Dobove:
"Cel teden smo se pripravljali na Krko in za nas je današnja tekma velikega pomena, saj je ena ključnih v borbi za obstanek. Dobro smo igrali v obrambi in v napadu zadevali lahke zadetke, tako da smo igro vodili celotno tekmo. Naši navijači so znova napolnili dvorano in nam tako še dvignili našo samozavest."

Jan Irman, igralec Krke:
"Od začetka smo igrali v krču in dobivali lahke zadetke iz polkonter, saj smo se slabo vračali. Mogoče je razlog tudi, da nam misli že uhajajo na Final 4. Slabo smo se gibali v obrambi in nismo si pomagali, kar je razlog da smo dobili preveč golov. Prav tako je bil odličen tudi njihov golman. Moramo se sestaviti do finala, saj nas čakata dve najpomembnejši tekmi sezone in moramo izboljšati vse segmente igre."

SVIŠ IVANČNA GORICA : JERUZALEM ORMOŽ 25:25 (12:17)
Knez 5, Stopar, Košir 4; Bogadi, Ocvirk, Čudič, Kosi, Mesarić 4.

Petek, 10. maja 2019, ob 20.00:
TRIMO TREBNJE : DOL TKI HRASTNIK
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK