6. 5. 2019

V zaostali tekmi 5. kola 1. A ŽRL Krim ni dovolil presenečenja

Rokometašice Mlinotesta so v predzadnje kolo 1. A ŽRL krenile s točko zaostanka za tretjim mestom in v neposrednem dvoboju, v izredno napeti tekmi, uspele premagati Krko in jo preskočile na lestvici. Ključni zadetek za zmago 26:25 je dosegla Špela Ferfolja.

1. A ŽRL ZA PRVAKA, 5. kolo

Sobota, 4. maja 2019:
MLINOTEST : KRKA 26:25 (10:9)
Fegic 8, Čajko, Svetik 5; Hotko, Petkovič 7.

Sreda, 8. maja 2019,:
ZELENE DOLINE ŽALEC : KRIM MERCATOR 24:41 (11:21)
Dobrić 7, Golavšek, Fister, Strnad 4; Mavsar 9, Barič 8.

Anna Dobrić, igralka Zelenih dolin Žalec:
"V tekmo smo šle malo preveč sproščeno. Poznal se je desetdnevni premor, ko nismo trenirale, za pripravo na Krim smo imele le dva dni. Kljub temu, da tekma ni odločala o ničemer, nam je bilo pomembno, da se dostojno pokažemo pred domačo publiko. Prvih dvajset minut je bilo slabih, tako rekoč smo Krimovkam podarjale žogo v roke in so naredile tisto prvo razliko iz protinapadov. Konec prvega in v drugem polčasu pa smo odigrale bolje, pokazale nekaj dobrih potez, nekaj dobrih akcij in na koncu solidno pripeljale tekmo do konca. Drugo mesto je ne glede na to naše, do konca pa nas čaka še zadnja tekma s Krko, kjer imamo ne glede na vse cilj zmagati, kot ga imamo na vseh tekmah."
LESTVICA 1. A ŽRL ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK KRIM MERCATOR 4 4 0 0 162 91 71 40
2 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 4 3 0 1 87 95 -8 29
3 ŽRK MLINOTEST 5 1 0 4 107 142 -35 23
4 ŽRK KRKA 5 1 0 4 119 147 -28 22
1. ŽRL ZA OBSTANEK, 7. kolo

Petek, 3. aprila 2019:
VELENJE : LJUBLJANA 30:28 (17:13)
Smonkar 8, Oder 7; Bon-Brzin 7, Semrajc, Polajnar-Vešligaj, Klemenčič 4.

Sobota, 4. aprila 2019:
Z'DEŽELE : PTUJ 33:26 (17:14)
Pišek 7, Čerenjak, Vrček, Regner 6; Korotaj 11, Kolenko 9.

Sanja Vrček, igralka Z'Dežele:
“Trener se je odločil, da tokrat več priložnosti nameni mlajšim in mislim, da so svojo priložnost zagrabile z obema rokama. Čestitke za današnjo predstavo jim gredo zato tudi z moje strani. Zavedale smo se, da k nam prihaja Andrea Perić s Ptujem. Dobro smo se pripravile na nasprotnika, zbrale smo se v zaključkih naših strelov in z dobro igro prišle do nove zmage. V Koper in Ljubljano odhajamo po novo zmago.”