10. 5. 2019

V soboto bo v dvorani Marof na sporedu eden vrhuncev klubske sezone

Dolenjska prestolnica bo konec tega tedna prizorišče enega od vrhuncev sezone 2018/19. V dvorani Marof bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije, nedavna igra kroglic v KC Janeza Trdine v Novem mestu pa je določila, da se bosta v polfinalu pomerila glavna favorita za končno zmagoslavje - Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.

Tekma med celjskim in velenjskim moštvom se bo v soboto pričela ob 17. uri, tri ure kasneje pa bo na sporedu še dolenjski polfinalni obračun Sviš Ivančna Gorica - Krka.

Celjski rokometaši v državnem prvenstvu odločno korakajo k 23. naslovu. Štiri kroge pred koncem končnice od 1. do 6. mesta imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, medtem ko tretjeuvrščeni Ribničani zaostajajo že šest točk. Izbranci Tomaža Ocvirka so glavni favoriti tudi za končno zmago v pokalnem tekmovanju, v tem primeru bi v svojo vitrino shranili osmo zaporedno in 22. tovrstno lovoriko.

V velenjskem taboru upajo, da bodo končali neugodno tradicijo in prvič po decembru 2013 ukanili tradicionalne tekmece iz Savinjske doline, ki pa bodo naredili vse, da zadržijo primat najboljših na domačih tleh, čeravno jim je v začetku sezone - tedaj jih je vodil Branko Tamše - na tukajšnjem parketu pošteno spodrsnilo. Na obračunu slovenskega superpokala so jih namreč presenetili novomeški rokometaši in zmagali s 23:22.

Gostitelji turnirja so v državnem prvenstvu zaostali za svojimi cilji in se niso uvrstili v skupino za prvaka, konec tega tedna pa bodo naredili vse, da se drugo leto zaporedoma prebijejo v veliki finale in ponovijo dosežek z lanskega pokalnega turnirja v Ljutomeru. Za izbrance domačega trenerja Roberta Cvikla, ki je ob koncu rednega dela zamenjal Mirka Skoka, je ta cilj povem dosegljiv, v obračunu proti lokalnim tekmecem iz Ivančne Gorice, ki bodo po koncu sezone izpadli iz prvoligaške druščine, so namreč absolutni favoriti.

Celjska ekipa je z 21. naslovi najbolj uspešna ekipa v pokalnem tekmovanju. Na drugem mestu je koprska s tremi naslovi, po enkrat so zmagali Gold Club Hrpelje, Gorenje Velenje in Mobitel Prule 67.


POKAL SLOVENIJE

POLFINALE
Sobota, 11. maja, ob 17.00:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
"Z uvrstitvijo na finalni turnir smo izpolnili nek, lahko bi rekel, tihi cilj. Vendar sedaj sta pred nami dve težki tekmi, obe bo potrebno odigrati maksimalno, ne glede na to, za katero mesto se bomo na koncu borili. V polfinalu nas čakajo Celjani, po izredno kratkem času je ponovno na sporedu šaleško-savinjski derbi, tokrat na nevtralnem terenu. So favoriti, mi pa smo tisti, ki lovijo njihov skalp. Mi bomo igrali po naših najboljših močeh in dali vse od sebe, da v Novem mestu prikažemo lepo in dobro igro. Kaj pa bo to na koncu prineslo bomo pa videli ob koncu vikenda."đ

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Vsaka tekma je poglavje zase. Predvsem v Pokalu so te še toliko bolj specifične, saj ena odloča o napredovanju. To seveda pomeni, da je potrebno pozabiti vse ostalo, minule tekme ali rezultate ter se osredotočiti na nalogo, ki je pred nami in ta je zahtevna. Začenja se iz ničle, oboji imamo enako izhodišče, kot pa smo lahko videli v minulih dneh v drugem športu, tudi prepričljiva rezultatska prednost tekom srečanja ne pomeni nič, če ne odigraš zavzeto in koncentrirano od prve do zadnje minute. In to moramo narediti v soboto v Novem mestu. Priprava na to tekmo je enaka kot na vse prvenstvene, ne zanima nas ne kaj je bilo in ne zanima nas kaj bo za njo. Osredotočeni smo na tekmo in tekmeca, s katerim se dobro poznamo. Derbiji so vedno nepredvidljivi, zato bo potrebno znova maksimalno v tekmo, na igrišču oddelati svoje in poizkušati priti v finale."


Ob 20.00: 
SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA

Aleksander Polak, trener SVIŠa Ivančne Gorice:
"Odigrati bomo morali najboljšo tekmo v sezoni. Krka je izrazit favorit, mi pa vseeno vidimo svoje priložnosti. Morali bomo omejiti število tehničnih napak, saj nasprotnik s protinapadi vsako kaznuje. Tudi sama obramba bo morala biti na višjem nivoju kot zadnje tekme. Obljubljamo borbo do konca in verjamemo, da lahko presenetimo domačine."

David Didovič, igralec Krke:
"Mislim, da smo v tem tednu res nadgradili našo igro. Ostane nam še nekaj malenkosti, ki jih moramo doreči in popraviti tako v obrambi kot v napadu. Ker je organizacija finala pokala Slovenije pripadla prav nam, Novomeščanom, imamo v ekipi še dodatno motivacijo, da se dokažemo pred našimi navijači ter širšo slovensko javnostjo. Ekipa že nestrpno pričakuje jutrišnji začetek tekme, da dokažemo to borbo in rokometno znanje tudi na parketu. Zato vabim vse navijače in tudi tiste, ki malo manj spremljajo novomeški rokomet, da nas pridejo podpret v čim večjem številu na tribune novomeške dvorane Marof, saj si želimo vsi skupaj z njihovo pomočjo  priti do zasluženega finala pokala."


Nedelja, 12. maja, ob 14.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 17.00:
FINALE