17. 8. 2019

Trebanjci in Krkaši pomerili moči

Novomeška Krka je minuli konec tedna gostila mednarodni turnir Krka 2019, ki so se ga udeležili poleg gostiteljev še rokometaši Trimo Trebnje, madžarska ekipa KK Csurgo in beloruski pokalni prvak SKA Minsk. Prvi tekmovalni dan so bili Trebanjci s 30:33 (13:15) boljši od Krke, dan zatem pa klonili v finalu proti madžarskem Csurgu z izidom 23:33 (13:15). Gostitelji so turnir v dvorani Marof končali na 4. mestu. 

Številni obiskovalci  so v dvorani Marof lahko uživali v pravem rokometnem spektaklu, kjer so za borbenost ter atraktiven rokomet poskrbele prav vse sodelujoče ekipe in si na ta način pridobile izkušnjo več, pa tudi potrditev trenutnega stanja pripravljenosti na prihajajočo sezono, ki se za slovenske prvoligaše začne prvi vikend v septembru. Turnir je osvojila ekipa Csurgoi KK je bila v finalu s 33:23 boljša od trebanjske ekipe, Belorusi so Novo mesto zapustili kot tretji, rokometaši Krke pa četrti. 

Dvoboj slovenskih predstavnikov so bolje začeli Krkaši, po delnem izidu 4:1 pa sta ekipi rezultat poravnali na 10:10. V končnici so izbranci trenerja Ivana Vajdla z boljšo igro ob odmoru vodili za +2 (13:15). V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačen obraz trebanjske ekipe, ki je z boljšo igro v napadu stopnjevala prednost in slavila s tremi goli razlike. 

Roman Zarabec, trener MRK Krke: » Proti Trimu smo padli v nekaterih segmentih igre in nismo bili na nivoju, saj je bilo pri fantih čutiti preveliko spoštovanje do nekaterih nekdanjih igralcev Krke. S tem je posledično trpela tudi igra v obrambi, v ključnih trenutkih pa smo imeli tudi slabšo realizacijo. Kot sem že večkrat povedal, je ekipa mlada, napreduje in tukaj ne vidimo nič slabega. Sicer pa je tak turnir odlična priložnost za uigravanje, pridobivanje izkušenj, pa tudi zrelosti. V prvenstvu nas čakajo ekipe, ki so fizično močnejše od nas, a poudarjam, da je naša ekipa kombinacija mladinske in članske ekipe in ta proces je dolgotrajen. Zato moramo v prvi vrsti skrbeti za njihovo zrelost in nadgradnjo v igri. Se pojavljajo napake, ki jih popravljamo in mislim, da bomo do prvenstva še zelo napredovali. Sem pa z odnosom v ekipi izredno zadovoljen, kar šteje največ«.

David Didovič, krožni napadalec RK Trimo Trebnje: "S turnirjem smo zadovoljni. Drugi tekmovalni dan smo pokazali boljšo igro in se med seboj tudi spoznali. Ne glede na končni rezultat smo se enakovredno borili." 


MEDNARODNI TURNIR KRKA 2019

Petek, 16. avgust:
SKA Minsk:Csurgoi KK 20:25 (7:13)
MRK Krka:RK Trimo Trebnje 30:33 (13:15)


Sobota, 17. avgust:
MRK Krka:SKA MINSK 21:26 (11:14)
RK Trimo Trebnje:Csurgoi KK 23:33 ( 13:15)


Končni vrstni red turnirja:
1. mesto: Csurgoi KK
2. mesto: RK Trimo Trebnje
3. mesto: SKA Minsk
4. mesto: MRK Krka