2. 10. 2019

Zaradi evropskih tekmovanj začetek 5. kroga že v sredo

5. krog Lige NLB se začenja z dvema srečanjema, eno v Izoli med domačo ekipo in Riko Ribnico, drugo pa v Velenju, med Gorenjem in Koprom. Obe srečanji si lahko ogledate v neposrednem presodu, prvo v live prenosu na FB RK Butan plin Izola in drugo na Sport Klubu.

LIGA NLB, 5. KROG

Sreda, 2. oktobra, ob 19.00 (prenos na FB RK Burn plin Izola):
RD BUTAN PLIN IZOLA - RIKO RIBNICA

Fredi Radojkovič, trener RD Buran plin Izola: "Čaka nas še ena težka tekma. K nam prihaja ekipa Ribnice, ki še nima poraza, ne igra zastonj v evropskih pokalih. Če bomo nadaljevali tam, kjer smo končali pretekli krog, in bomo spet pravi, mislim da lahko tudi v določeni meri parkiramo gostom, in z malce sreče odvzamemo kakšno točko. Ob tej priložnosti pozivam naše navijače in Ribare, da nas pridejo bodriti v čim večjem številu."

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica: "V sredo odhajamo na enega izmed najbolj vročih rokometnih terenov v Sloveniji. Izola je eden izmed klubov, ki si zaradi vzdušja na domačih tekmah, zasluži igrati med elito. Poleg tega so ekipo pred sezono precej okrepili, kar se je izkazalo že v prvih nekaj krogih, predvsem na zadnjem v Trebnjem. Imamo smo le dobra dva dneva, da smo se pripravili na nasprotnika. Kljub temu bomo naredili vse, da dodelamo taktiko in poskusimo odpeljati dve točki s seboj v Ribnico."

Sreda, 2. oktobra, ob 19.00 (prenos na Sport Klub):
RK GORENJE VELENJE - RD KOPER

Grega Okleščen, igralec RK Gorenja Velenja: ”Glede na to, da smo začeli sezono zelo klavrno vsekakor pričakujemo, da bosta dve točki ostali doma. Zgubili smo praktično šest točk, zato si na domačem parketu ne smemo privoščiti še enega spodrsljaja. V tekmo bomo šli na polno in upam, da bosta dve točki ostali doma. Vse bo lažje ob podpori navijačev s tribun Rdeče dvorane, zato vabljeni vsi, da nam pomagate do novih dveh točk.”

Grega Krečič, igralec RD Kopra: "Nekaj nihanj v naši igri je potrebno še popravit. Ko bomo te napake odpravili, lahko konkuriramo tudi boljšim ekipam. Na Velenje se pripravljamo tako kot na vsakega drugega nasprotnika. Če bomo odigrali po trenerjevih napotkih, mislim da lahko zmagamo. Z dobro obrambo in našo željo verjamem, da nam bo uspelo zaustaviti velenjski napad, z našimi hitrimi napadi in polprotinapadi pa doseči gol."

Sobota, 5. oktober, ob 17.30 (prenos na RTV SLO 2):
RK MARIBOR BRANIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik:
»Že v preteklosti smo dokazali, da lahko igramo proti Celju. Še posebej to velja za našo dvorano. Tudi v tej sezoni ne bo drugače, čeprav Celjani trenutno v državnem prvenstvu igrajo zelo suvereno. Imajo prenovljeno ekipo, zato mislim, da če bomo mi pravi in če bomo pazili na naše pomanjkljivosti, predvsem na izgubljene žoge, da imamo svoje možnosti. Upam, da se bo dvorana napolnila, kot se je proti Velenju in da bomo skupaj skušali presenetiti tudi Celje.«

Matic Grošelj, RK Celje Pivovarna Laško: "Dan oddiha v tem tednu nam je prav prišel, da smo malce napolnili baterije, takoj za tem pa smo seveda vse misli usmerili k dvoboju v Mariboru. Če bomo igrali zavzeto, borbeno, sem prepričan, da bomo osvojili obe točki, v nasprotnem primeru pa nas lahko Maribor hitro kaznuje."

Sobota, 5. oktober, ob 19.00:
MRD DOBOVA – RK TRIMO TREBNJE

Benjamina Teraš, trener MRD Dobove: "Ekipa RK Trimo Trebnje je ena izmed ekip, ki najdlje igra v Ligi NLB in imajo odlično mladinsko šolo, iz katere izhajajo igralci, ki sodijo med najboljše v Sloveniji. V tej sezoni so ekipo okrepili in napovedali boj za najvišja mesta v Sloveniji. Gre za odlično ekipo, proti kateri bomo morali odigrati najboljšo tekmo, če bomo želeli, da točki ostaneta doma. Od svoje ekipe pričakujem, da naredimo napredek naprej v igri in prikažemo še eno dobro predstavo, s katero si želimo zoperstavili Trebanjcem in pred domačimi navijači ostati neporaženi."

Gal Cirar, igralec RK Trimo Trebnje: "Po spodrsljaju v prejšnjem krogu le s točko proti Izoli, moramo strniti svoje vrste na gostovanju v Dobovi in pokazati naš pravi obraz. Vsi v ekipi se zavedamo, da je tekmec zelo kvalitetna ekipa in bodo tekmo odločile najmanjše napake."

Sobota, 5. oktober, ob 19.00:
MRK KRKA – RK JERUZALEM ORMOŽ

Andraž Kete, igralec MRK Krka:”V soboto k nam v goste prihaja ekipa Ormoža. Po tekmi v Celju smo imeli malo več časa za analizo napak, ki smo jih storili na prvih tekmah. Na sobotni tekmi pa si želimo pred polnimi tribunami dvorane Marof prikazati hitro igro s čim manjšim številom tehničnih napak in zgrešenih stoodstotnih priložnosti. Če nam bo uspelo prikazati igro, kakršno si želimo, verjamemo v pozitiven rezultat."

Sobota, 5. oktober, ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA – RK SLOVENJ GRADEC 2011

Roberta Beguš, trener Urbanscape Loke: "Slovenj Gradec je dobro organizirana ekipa v vseh fazah igre. Igrajo več obrambnih postavitev, dobro so se tudi okrepili. Mislim predvsem na Cvetkota, Glendža, Pajta in še nekateri drugi, ki so v zelo dobri formi. Čeprav so še brez točk, so bili na vsaki tekmi blizu nasprotniku.”

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011: “Želim, da bi odigrali pravih 60 minut! Da naredimo stopničko višje od zadnje tekme.”