15. 10. 2019

Gorenje Velenje z Metalurgom za skupinski del pokala EHF

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tekmece v tretjem krogu pokala EHF. Slovenski pokalni prvak se bo za nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pomeril z Metalurgom iz Skopja.

Prva tekma bo 16. ali 17. novembra v Sloveniji, povratna pa teden dni kasneje v Severni Makedoniji. Skupinski del - v njem bo nastopalo 16 ekip - se bo pričel 8. februarja prihodnje leto.

Velenjska zasedba, ki je v drugem krogu pokala EHF zanesljivo premagala srbsko Metaloplastiko iz Šabca, je današnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu. V njem so bili še avstrijski Alpla Hard, belgijski Achilles Bocholt, beloruski SKA Minsk, češki Plzen, španski Ademar Leon, francoski PAUC, grški Olympiacos, madžarski Csurgoi, norveški Arendal, poljska Azoty-Pulawy in Gornik Zabrze, portugalska Benfica, švicarski Pfadi Winterthur, švedski Malmö in ukrajinsko Zaporožje.

Njene možne tekmice iz prvega bobna pa so bile poleg Metalurga še danska Bjerringbro-Silkeborg in Holstebro, španska Logrono La Rioja in Liberbank Cuenca, francoski Chambery, Nantes in Nimes, nemški Füchse Berlin, Melsungen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg, madžarska Balatonfüredi in Grundfos Tatabanya, hrvaške Nexe Našice in poljska Gwardia Opole.

POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

16./17. november (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : RK METALURG


23./24. november (Skopje, Severna Makedonija):
RK METALURG : GORENJE VELENJE 


Mariborski Branik, ki je pred dnevi izločil H71 s Ferskih otokov, je na današnjem žrebu dobil tekmeca v tretjem krogu pokala challenge. To bo portugalska Madeira. Prva tekma bo 16. ali 17. novembra na Portugalskem, povratna pa 23. ali 24. novembra v Sloveniji.


POKAL CHALLENGE, 3. KROG


16./17. november:
MADEIRA : MARIBOR BRANIK


23./24. november (Lukna, Maribor):
MARIBOR BRANIK : MADEIRA