5. 12. 2019

Janc za štiri leta v Barcelono

Po Klemnu Ferlinu, ki bo celjski klub zamenjal za nemškega, bo v dresu novih delodajalcev nastopal tudi slovenski reprezentant Blaž Janc. 23-letni desnokrilni rokometaš bo podpisal štiriletno pogodbo z FC Barcelono, so ponosno zapisali na uradni klubski strani evropskega klubskega velikana, ki je v minuli sezoni Lige prvakov osvojil tretje mesto.

Janc je svojo športno pot začel v Sevnici, že pri 15 letih pa so ga pod svoje okrilje vzeli pri slovenskih prvakih iz Celja. Za klub iz mesta ob Savinji je nastopal vse do leta 2017, za tem pa se preselil na Poljsko h Kielcam. 

Rokometaš iz Loga pri Sevnici je s kadetsko reprezentanco osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah v Nandžingu. Leta 2015 je nato z mladinsko reprezentanco osvojil naslov svetovnega podprvaka, potem ko je na polfinalni tekmi za zmago proti Islandiji (31:30) prispeval 11 golov. Na koncu je bil z 69 goli najboljši strelec tekmovanja, izbran v idealno postavo ter proglašen za najboljšega desnega zunanjega igralca. 

Za slovensko člansko izbrano vrsto debitiral pri 19 letih leta 2016 na pripravah za nastop na olimpijskih igrah in bil kasneje najboljši strelec rokometne olimpijske odprave v Riu. Bil je tudi del zasedbe, ki se je januarja 2017 s svetovnega prvenstva v Franciji vrnila z zgodovinsko bronasto medaljo. Do danes je zbral 54 nastopov in zabil 176 golov.