13. 6. 2020

Blagotinšek najboljši obrambni igralec Lige prvakov

Evropska rokometna zveza je objavila rezultate glasovanja za najboljše posameznike prekinjene sezone v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, Ligi prvakov. Slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek, sicer član madžarskega Veszprema, je bil po mnenju navijačev znova najboljši obrambni igralec tekmovanja.

Blagotinšek je eden izmed dveh rokometašev, ki mu je uspelo ubraniti lanskoletno lento. Poleg njega je to uspelo še Dancu Mikkelu Hansnu, ki na položaju organizatorja igre brani barve francoskega PSG-ja. 

V zadnjih tednih je sicer v spletnem glasovanju sodelovalo okoli 34 tisoč navijačev s celega sveta, izmed katerih jih je 10.586 svoj glas med hrusti, nominiranimi za najboljšega obrambnega igralca namenilo Blagotinšku. 

Evropska rokometna zveza je sicer v desetih različnih kategorijah nominirala 50 igralcev. Med desnimi krili sta se za laskavo priznanje borila tudi Blaž Janc (Kielce) in Dragan Gajić (Veszprem), ki pa sta morala priznati premoč Niclasu Ekbergu iz nemškega Kiela. Poleg že omenjenih rokometašev so bili v idealno ekipo izbrani še Niklas Landin (vratar, Kiel), Manuel Štrlek (levo krilo; Veszprem), Sander Sagosen (levi zunanji; PSG), Bence Banhidi (krožni napadalec; Pick Szeget) in Alex Dujshebaev (Kielce). Priznanje za najboljšega mladega rokometaša je romalo v roke Aleixa Gomeza (Barcelona), najboljši trener pa je postal David Davis (Veszprem).