17. 6. 2020

Turški reprezentant okrepil trebanjski Trimo

V torek je na Dunaju potekal žreb kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022, v katerih se bo Slovenija pomerila tudi s Turčijo. Enega izmed njenih reprezentantov bomo v novi sezoni imeli priložnost spremljati že poprej, saj je na mestu desnega zunanjega rokometaša trebanjski Trimo okrepil Ӧzgür Sarak (193 cm, 1993). S klubom je sklenil enoletno sodelovanje.

Sarak je zadnje sezone preživel pri turškemu prvaku Bešiktašu, s katerim je osvojil vse, kar se je v Turčiji osvojiti dalo. Trimu bo s svojo igro lahko pomagal na obeh straneh igrišča, obenem pa ekipi prinesel precej izkušenj, tudi tistih iz elitne Lige prvakov, v kateri je v majici Bešiktaša v sezoni 2018/19 na devetih tekmah zabil 16 golov. Za 27-letnega Turka bo izkušnja v Sloveniji prva izven rodne dežele, kjer je do prestop v že omenjeni klub branil še barve Bahcesehirja Kolejija (2010/11) in Ankare Spora (2011-2018). 

"Zelo sem vesel, da prihajam v RK Trimo Trebnje. Ponosen sem, da lahko oblečem dres ambicioznega slovenskega prvoligaša, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil odličen trener Uroš Zorman. Verjamem, da se bom dobro vključil v ekipo, zato se nove sezone precej veselim," je za klubsko spletno stran dejal Sarak.