12. 9. 2020

Primorski derbi brez zmagovalk

V soboto so rokometašice nadaljevale z boji 2. kroga 1. ženske rokometne lige. Na primorskem derbiju so Koprčanke doma nadoknadile razmeroma visok zaostanek iz prvega polčasa in proti Izoljankam iztržile točko. Krka je bila boljša od Celjank, Žalčanke pa od Velenjčank.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 2. KROG:

Sobota, 12. septembra:
ŽURD KOPER : ŽRK IZOLA 28:28 (9:16)
Vatovec 9 (4), Petrinja (1) in Škabar (3) po 6; Hodžič (2) in Krese po 6.

IZJAVI PO TEKMI:

Željko Zirdum, trener Kopra:
"Glede na to, da sem v zadnjem trenutku zamenjal glavnega trenerja Stojana Petrinjo, punc nisem zelo dobro poznal in nisem vedel, kako so se pripravljale na tekmo. Ne glede na slab rezultat v prvem polčasu, smo med odmorom sklenili dogovor, da v drugem polčasu tekmo začnemo znova. Punce so upoštevale vsa navodila, točka je ostala doma in derbi se je zaključil, kakor se more."

Borut Hren, trener Izole:
"Glede na to, kako je potekala tekma, bi jo morali odločiti že prej. A na žalost so izkušnje domače ekipe prevladovale. Menim, da je izkušena ekipa Kopra zasluženo osvojila točko."

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK Z'DEŽELE 30:23 (16:13)
Novak (2) in Čopi (1) po 8; Krajnc in Bon Brzin (2) po 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Salvador Kranjčič, trener Krke:
"Zelo smo veseli zmage proti Celjankam. V prvi vrsti bi rad pohvalil celotno ekipo, predvsem pa igro v obrambi, ki je bila ključna na tekmi. Vse igralke, ki so stopile na igrišče, so dale svoj maksimum in to se jim je na koncu obrestovalo z lepo zmago. Se je pa na tekmi žal poškodovala naša najboljša strelka in reprezentantka Ana Abina."

Jasmina Pišek, rokometašica Z'dežele:
"Vedeli smo, da nas v Novem mestu čaka težko gostovanje. Nismo izkoristile svoje priložnosti za zmago. Naredile smo preveč tehničnih napak, kar so tekmice kaznovale s hitrimi nasprotnimi napadi.  Po tej tekmi moramo dvigniti glave in se dobro pripraviti na naslednjo gostovanje v Žalcu."

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK VELENJE 22:18 (13:8)
Strnad 7 (2), Vrček 6 (1); Ferenc 6, Smonkar 4 (1).

IZJAVI PO TEKMI:

Klara Hrovatič, vratarka Zelenih dolin Žalca:
"Na začetku smo se precej lovile. Obramba je bila sicer dobra, kompaktna, v napadu pa smo težko dajale gole. Lotevale smo se jih precej brezglavo in prehitro zaključevale. Ampak vseeno mislim, da smo dobro začele sezono, zato bi rada čestitala ekipi za prvo domačo zmago."

Snežana Tamše Rodić, trenerka Velenja:
"Za nami je prva tekma in lahko rečem, da so bile punce malce nervozne. Na celotni tekmi smo prehitro zaključevale strele iz teka in skokov. V drugem polčasu smo prikazale del naše igre. Pogledale si bomo tekmo, analizirale, kar smo naredile narobe in se bolje pripravile na naslednje tekme."

Odloženo:
RŽK ZAGORNJE : RK KRIM MERCATOR

Že odigrano, petek, 11. septembra:
ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 22:35 (11:19)

ŽRK PTUJ je prost.
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE