18. 9. 2020

Lokalni derbi velenjskim osam

Po izjemno tesnem dvoboju so rokometaši Gorenja Velenja dobili lokalni derbi. V domači Rdeči dvorani so na tekmi 3. kroga Lige NLB uspeli streti odpor Slovenj Gradca. Ta je črno-rumenim dihal za ovratnik vse do izdihljajev obračuna, nato pa moral priznati premoč s 27:30.

Pestro bo tudi v soboto, ko bodo na sporedu preostali obračuni. Oči bodo uprte v Ribnico, kjer bo ob 19. uri pri Riku gostoval trebanjski Trimo. Istočasno bo Koper gostoval v Ormožu, Dobova pa pri novomeški Krki. Uro poprej se bosta začela obračuna Celja Pivovarne Laško in škofjeloškega Urbanscapea ter Maribora Branika in Ljubljane, ob 19.30 pa sledi še dvoboj Butana plina Izole in LL Grosista Slovana.

LIGA NLB, 3. KROG:

Petek, 18. septembra, ob 18.45:
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 30:27 (16:13)
Tajnik 7 (2), Sokolič 5 (1); Živković (6) in Štumpfl (1) po 6.


Igralec tekme: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje)

Šaleško-koroški derbi so dobili favorizirani igralci Gorenja Velenja, ki tako s tretjo zmago v treh krogih še vedno zasedajo vrh lestvice. Na drugi strani so Slovenjgradčani, ki so sicer skoraj do konca dihali za ovratnik domačim, doživeli drugi poraz v sezoni.
Ekipi sta bili večji del prvega polčasa povsem izenačeni, v zadnjih dveh minutah pa so si domači po golih Domna Tajnika, Jerneja Drobeža in Kenana Pajta priigrali prednost treh golov pred drugim delom.
David Miklavčič je nalet domačih prenesel v drugi polčas in z zaporednima zadetkoma prednost povišal na 18:13. Toda sredi polčasa so se gosti spet povsem približali, Velenjčani pa so vztrajali pri vodstvu z golom ali dvema prednosti.
Ko pa je Tajnik v 57. minuti obnovil velenjsko prednost treh golov, se je zdelo, da je dvoboj odločen. Toda Slovenj Gradec je z golom Uroša Štumpfla v 58. minuti spet prišel na gol zaostanka, njegove upe pa je zatem dokončal Tajnik z novim golom, Tilen Sokolič pa je le še dokončal delo z zadetkoma za 30:27.
Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Tajnik, pri gostih pa s po šestimi Štumpfl in Nemanja Živković.
Velenjčani bodo v 4. krogu bo prihodnjo soboto gostoval pri Urbanscapu Loki, Slovenjgradčani pa bodo gostili Izolo.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Za nami je zelo težka tekma, kar smo pričakovali. Derbi je upravičil svoj naziv. Mislim, da je bila tekma zelo zanimiva za gledalce, za nas pa zaradi napetosti malo manj. Čestitke našim fantom. Tekmo smo odigrali tudi za Verdinka, ki okreva po poškodbi. Nekateri so pokazali, da igrajo zelo dobro v obrambi in napadu. Mogoče smo zgrešili preveč sedemmetrovk in zgrešili nekaj neoviranih priložnosti. To moramo popraviti. V naslednjem krogu nas čaka težko gostovanje v Škofji Loki. Moramo se dobro pripraviti in videli bomo, kaj lahko dosežemo."

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:

"Ne moremo postaviti pike na i. Prepričan sem bil, da bomo izvlekli več kot smo. Na koncu sem si želel vsaj točke, a realnost je drugačna. Gorenju Velenju čestitam za zmago in mu želim vse dobro na naslednjih tekmah Lige NLB. Mi moramo nadaljevati s treningi, kot smo do sedaj. Vem, da bomo igrali boljše od tega, kar smo pokazali tokrat. V preveliki želji smo bili nenatančni in vedno, ko smo se približali tekmecem, smo bili nezadovoljni s sojenjem. Potrebno je dvigniti glave in iti naprej. Čakajo nas nove tekme, po najboljših močeh se bomo pripravili na vsako."

Sobota, 19. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Vse tekme državnega prvenstva so zelo zahtevne, sploh v tem ritmu, v katerem smo sedaj. Enako, torej zahtevno, tekmo pričakujemo tudi z Urbanscapeom Loko. To so tekmeci nakazali na zadnji tekmi s Krko."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
“Celje Pivovarna Laško je precej spremenila ekipo, sistem pa ostaja enak. Igra čvrsto v obrambi in poskuša dosegati veliko golov v tranziciji. Morali bomo biti zelo zbrani, ker ob storjeni napaki tekmeci največkrat dosežejo zadetek.”

RK MARIBOR BRANIK : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Na vsako tekmo se pripravljamo enako. Vsakega nasprotnika spoštujemo in jemljemo skrajno resno. Ljubljana je novinec v ligi, v zadnjih dveh sezonah pa je klubu uspel ogromen napredek, saj se je iz 3. lige prebili v Ligo NLB. Gre za mlado ekipo, ki pa ima v Mihi Tomšiču nekatere izkušnje. On je tudi vodja ekipe. V prejšnjem krogu so osvojili prvo točko v Ligi NLB, zato bodo v Maribor prišli sproščeni in z željo, da se pokažejo v najboljši luči. Zelo cenim tudi kolega Čotarja. Vsi v klubu se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Samo z maksimalnim pristopom in osredotočenostjo bomo prišli v položaj, da se bomo ob koncu tekme veselili mi."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"V soboto nas čaka težka tekma. Maribor Branik se je v prvih dveh krogih izkazal za kakovostno ekipo, ki igra čvrsto obrambo. Od svojih fantov pričakujem, da malo spustijo to ročno zavoro, ki smo jo imeli zategnjeno v prvih dveh tekmah, ter da se držijo navodil, ki se jih dogovorimo. Maribor ima svoje slabosti. Če se bodo igralci držali dogovora in igrali sproščeno, se lahko nadejamo uspeha."

Ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

David Bogadi, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Verjamem, da je pred nami ena boljših tekem 3. kroga Lige NLB. Mi smo močni na domačem "hardeškem" parketu, Koper pa je znova sestavil kakovostno zasedbo, ki lahko preseneti kjerkoli. V minuli sezoni sta obe ekipi slavili v gosteh. Koper na Hardeku, mi na Bonifiki. Želim si dobre tekme, na kateri naj zmaga boljši. Sem pa prepričan, da bo to prava, čvrsta tekma, na kateri bosta obe ekipi pustili srce na igrišču."

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Čaka nas težko gostovanje v Ormožu. Vemo, da je tamkajšnja ekipa že nekaj let v isti zasedbi, kar je v primerjavi z ostalimi ekipami, tudi našo, kar velik plus. Mi se bomo na obračun dobro pripravili, ogledali si bomo tudi video analizo. Tekmo bomo odigrali po najboljših močeh, na koncu pa bomo videli, kakšen bo razplet."

RD RIKO RIBNICA : RK TRIMO TREBNJE (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"V goste nam prihaja ekipa Trima Trebnjega, ki ima v tej sezoni zelo dober igralski kader. Pričakujem izenačen boj, v katerem bodo odločale malenkosti. Ekipa Trima ima v tem trenutku nekaj dobrih stvari v igri in pa tudi slabosti. Vesel sem, da bomo lahko na tribunah imeli nekaj gledalcev, ker naši zvesti navijači nam vedno dodajo nekaj energije.”

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Čaka nas izredno zahtevno gostovanje pri ekipi Rika Ribnice, ki se zadnja leta redno uvršča v vrh slovenskega rokometa. Ribničani so pred tekmo favoriti, a tudi mi imamo svoje načrte in verjamem, da se obeta zelo zanimiva tekma. Naj zmaga rokomet!"

MRK KRKA : MRD DOBOVA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Roman Zarabec, trener Krke:
"Tako mi kot Dobova, smo sezono začeli točkovno negativno. Nihanja v igri so botrovala porazu tudi v Škofji Loki. Upam, da bosta pogovor in dobra priprava dvignila samozavest. V minuli sezoni nam je Dobova v Marofu dala veliko lekcijo rokometa. Upam, da bomo v soboto bolj uspešni."

Benjamin Teraš, trener Dobove:
" Po dveh zahtevnih tekmecih nas ponovno čaka težko gostovanje, tokrat v Novem mestu pri poletni ekipi Krke, ki je bila v obeh prvih srečanjih prvenstva zelo blizu uspeha. Kljub veliki želji in trudu igralcev nam trenutno igra ne steče kot si želimo. Prav tako nam na roke ne gredo težave s poškodbami v zadnjem tednu, tako da je pred sobotnim gostovanjem težko karkoli napovedovati. Verjamem pa, da bodo tisti, ki bodo pripravljeni dali vse od sebe in da bomo kljub temu naredili korak naprej v naši igri."

Ob 19.30:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Fredi Radojković, trener Butana plina Izole:
"V soboto nas proti ekipi LL Grosista Slovana čaka težka tekma, mogoče najtežja do sedaj. Slovanu sta v uvodnih krogih nasproti stala zahtevna tekmeca, zato si bodo njegovi rokometaši sedaj še toliko bolj želeli zmage. Mi smo na gostovanju v Ljubljani iztržili točko. Fantje so videli, da so zmožni igrati in osvajati točke. Naredili bomo vse, da osvojimo kakšno točko tudi na novem preizkusu, vendar bo treba igrati veliko bolj disciplinirano, tako v napadu, kot v obrambi."

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:

"Po dveh porazih nas v soboto čaka zahtevno gostovanje v Izoli. Gostitelji so že večkrat dokazali, da pokažejo najboljše predstave prav na najpomembnejših tekmah sezone. Ne glede na to z optimizmom pričakujem sobotni obračun in verjamem, da bodo fantje pokazali kakovostno igro in osvojili prvi par točk."

LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 88:68 20 6
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 67:51 16 4
3 RD RIKO RIBNICA 2 2 0 0 63:52 11 4
4 RK TRIMO TREBNJE 2 2 0 0 63:58 5 4
5 RK MARIBOR BRANIK 2 1 0 1 54:49 5 2
6 RD URBANSCAPE LOKA 2 1 0 1 52:51 1 2
7 RD KOPER 2 1 0 1 48:48 0 2
8 RK SLOVENJ GRADEC 2011 3 1 0 2 80:82 -2 2
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 62:64 -2 2
10 RD BUTAN PLIN IZOLA 2 0 1 1 47:53 -6 1
11 MRK LJUBLJANA 2 0 1 1 40:52 -12 1
12 MRD DOBOVA 2 0 0 2 54:62 -8 0
13 MRK KRKA 2 0 0 2 45:55 -10 0
14 RD LL GROSIST SLOVAN 2 0 0 2 48:66 -18 0