18. 9. 2020

Kadetinje na šestdnevne priprave v Ormož

Ženska kadetska reprezentanca (dekleta, rojena leta 2002 in mlajša) bo v času EHF reprezentančnega tedna opravila nov sklop priprav na decembrsko svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Selektor Gašper Kovač je na šestdnevne priprave v Ormož povabil 21 kandidatk.

Izbrana vrsta se bo v Ormožu zbrala opoldne v nedeljo, 27. septembra in tam trenirala vse do petka. V tem času bodo dekleta dva treninga opravile tudi skupaj z žensko člansko reprezentanco, ki se bo v Zrečah pripravljala za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem.

Svetovno prvenstvo za dekleta do 18 let je v Splitu, Zagrebu in Varaždinu predvideno med 1. in 13. decembrom. Slovenija bo na tovrstnem tekmovanju v tej starostni kategoriji nastopila tretjič v zgodovini. Prvi nastop so Slovenke vpisale leta 2006, ko je tovrstno tekmovanje za omenjeno starostno kategorijo potekalo prvič, gostila pa ga je Kanada. V konkurenci 11 reprezentanc (udeležbo je po žrebu odpovedala Slonokoščena obala) so zasedle peto mesto. Drugi nastop je sledil deset let kasneje na Slovaškem, kjer je Slovenija zasedla 16. mesto med 24 ekipami. Dva ducata reprezentanc bo nastopilo tudi na Hrvaškem.

Po prvotnih načrtih bi sicer morala mundial med 18. in 30. avgustom gostiti Kitajska, a so se organizatorji in IHF februarja zaradi pojava pandemije novega koronavirusa odločili, da turnir preselijo na Hrvaško, obenem pa prestavijo tudi njegov potek in sicer na obdobje med 29. septembrom in 11. oktobrom. Zaradi omejitev potovanj po svetu je bil IHF konec julija prisiljen znova iskati nov termin.
VABLJENE KANDIDATKE NA PRIPRAVE V ORMOŽ
Igralka Klub
Lana Artelj RK Zelene Doline Žalec
Alja Borsan ŽRK Krka
Tjaša Bukvič RK Olimpija
Nika Dobnik ŽRK Z'dežele
Ana Jarc RK Krim Mercator
Zana Kadič Ž.U.R.D. Koper
Maja Kovačič ŽRK Z'dežele
Nina Kovšca ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Amadeja Krajnc ŽRK Z'dežele
Tia Kralj RK Krim mercator
Alja Krevs RK Zelene Doline Žalec
Karin Kuralt RK Olimpija
Ema Markovič ŽRK Z'dežele
Sara Meža ŽRK Velenje
Taira Nadarevič ŽRK Izola
Kati Naveršnik ŽRK Z'dežele
Erin Novak ŽRK Krka
Neja Polak RK Krim Mercator
Angela Rudman ŽRK Krka
Neli Rukelj ŽRK Z'dežele
Tia Tomc RK Krim Mercator
ŠTAB REPREZENTANCE
Gašper Kovač selektor
Natalija Derepasko pomočnica selektorja
Miša Marinček Ribežl trenerka vratark
Peter Novak tehnični vodja reprezentance