19. 9. 2020

Ajdovke speljale Krko na svoj mlin

V soboto bodo v 1. ženski rokometni ligi na sporedu še preostale tekme 3. kroga. Na derbiju v Ajdovščini se bosta pomerili po dveh tekmah še neporaženi zasedbi Mlinotesta in novomeške Krke. Obračun, ki se bo začel ob 20. uri, bo mogoče spremljati tudi v neposrednem spletnem prenosu.

Rokometno dogajanje se bo sicer začelo že ob 16.30 s tekmo med Izolo in Zagorjem. Ob 18. uri bo v Velenju gostoval Koper, uro za tem pa k Ptuju prihajajo Žalčanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 3. KROG:

Sobota, 19. septembra:
ŽRK IZOLA : RŽK ZAGORJE 20:27 (9:13)
Štritof (2) in Nadarevič (2) po 5; Nikolič 9 (4), Žerko 6.

IZJAVI PO TEKMI:

Leila Mujanović, rokometašica Izole:
"Na začetku smo bile premalo konkretne v obrambi, kasneje, v drugem polčasu je bilo malo boljše, ampak še vedno nismo bile dovolj zbrane pri strelih. Generalno gledano je bilo v naši igri preveč tehničnih in neizsiljenih napak ter preveč zgubljenih žog. Žal je zmanjkalo osredotočenosti, da bi izvlekli kaj več iz te tekme."

Aleš Filipčič, trener Zagorja:
"Mislim, da sta si nasproti stali dve enakovredni ekipi in bi lahko obe zmagali. Na naši strani se je z odločilnimi obrambami izkazala izkušena vratarka Neja Šoberl, prišla pa nam je tudi pomagat Nives Ahlin. Tako naša kot ekipa Izole sta mladi ekipi in zelo perspektivni, zato glave gor v obeh ekipah."

ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER 24:19 (10:12)
Smonkar 8 (3), Ferenc 6; Škabar 11 (2), Petrinja 5 (2).

IZJAVI PO TEKMI:

Ljiljana Simić, vratarka Velenja:
"Prva domača tekma in prva zmaga v novi sezoni. Tekmo smo začele v manjšem krču. V drugem polčasu smo stopile skupaj in se borile od prihoda na igrišče, pa vse do zadnje sekunde tekme. V drugem polčasu smo na igrišču pokazale, da v ekipi dihamo kot eno."

Kristina Petrinja, rokometašica Kopra:
"Drugi polčas smo začele nekoliko utrujene in manj zbrane. Videlo se je, da smo popustile, saj nam igra v napadu ni stekla. Zgrešile smo ogromno neoviranih priložnosti in tekma se je zaključila v prid domače ekipe."

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK PTUJ 33:22 (16:9)
Vrček 7, Strnad 5 (1); Kolenko 7 (1), Planinc 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Anika Strnad, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Tretja tekma, tretja zmaga. Čestitam dekletom. V tekmo smo najprej stopile rahlo nervozno, nekako nismo našle ritma. Ko pa smo se zbrale in naredile malo razlike, smo to obdržale celo tekmo. Ampak sedaj gremo naprej, saj je v četrtek nova tekma proti Celju in smo z mislimi že tam."

Matej Bračič, trener Ptuja:
"Zaslužena zmaga gostiteljic, ki so odigrale zelo dobro tekmo. Žal smo mi naredili preveč napak, ki so jih Žalčanke izkoristile. To je bila dobra šola za našo mlado ekipo."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 29:18 (11:10)
Fegic 6, Bytyqi 5 (4); Kramar 8, Novak (1), Čopi (1) po 3.

IZJAVI PO TEKMI:

Veronika Leški, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
''Na začetku smo igrale v krču, kar se tudi pokazalo na igrišču. V drugem delu smo v obrambi zaigrale na polno in prednost je rasla iz minute v minuto. Na koncu več kot zaslužena zmaga pred domačimi navijači.''

Gašper Kovač, pomočnik trenerja Krke Novega mesta:
"Po odličnem prvem polčasu smo v nadaljevanju padli v mlin domačih rokometašic, ki so s pridim izkoriščale naše napake. Prevladale so izkušnje gostiteljic. Kljub porazu smo motivirani, da s trdim delom zmanjšamo razliko."

Že odigrano, ponedeljek, 14. septembra:
RK KRIM MERCATOR : ŽRD LITIJA 46:18 (20:7)

VEČ O TEKMI
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE