5. 2. 2021

Trebanjci in Škofjeločani do pomembnih zmag

Rokometaši Trima Trebnjega in Urbanscape Loke so zmagovalci petkovih tekem 15. kroga Lige NLB. Prvi so v Prlekiji s 36:31 odpravili Jeruzalem Ormož, slednji pa so v Novem mestu s 27:20 ugnali Krko.


Preostale tekme bodo na sporedu preko vikenda. Sobotno dogajanje se bo začelo ob 17.30 s tekmo med Mariborom Branikom in Koprom. Pol ure za tem se bosta pomerili Riko Ribnica in Dobova, ob 19.00 sledi še dvoboj Butana plina Izole ter Ljubljane. Zadnja tekma kroga bo na sporedu v nedeljo, ko si bosta nasproti stali ekipi Celja Pivovarne Laško in Slovenj Gradca.


Že v četrtek je na uvodni tekmi kroga Gorenje Velenje brez večjih težav premagalo LL Grosista Slovana (28:19).


LIGA NLB, 15. KROG:

Petek, 5. februarja:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK TRIMO TREBNJE 31:36 (13:17)
Čudič 8 (3), Žuran 6; Cirar 9, Radojković 7 (1).

STATISTIKA

Igralec tekme: Gal Cirar (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci, ki so doma dobili že prvo medsebojno tekmo v sezoni, so tudi tokrat slavili zasluženo, saj so vodili praktično od začetka do konca. Trimo je z 12 zmagami na drugem mestu lestvice, ima točko manj od vodilnega in neporaženega Celja, a tudi dve tekmi več. Ormožani so doživeli peti poraz in ostajajo četrti.

Rokometaši Trima Trebnjega so že v uvodu prevzeli nadzor, domačim pa je le pri 1:1 in 7:7 uspelo ujeti tekmece. Sicer pa so gosti že v prvem polčasu pobegnili tudi za pet golov, v drugem polčasu pa so podobno prednost - Ormožani so sicer prišli tudi na dva gola zaostanka - ohranjali. Ko je v 52. minuti Gal Cirar zadel za trebanjsko vodstvo s 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Pri izbrancih domačega stratega Saše Praprotnika je bil najboljši Bojan Čudič z osmimi goli, v ekipi, ki jo vodi Uroš Zorman, pa Cirar z devetimi.

Jeruzalem Ormož bo v 16. krogu 13. februarja gostoval v Kopru, Trimo pa bo gostil Ribnico.


IZJAVI PO TEKMI:

Bojan Čudič, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Čestitke ekipi Trima Trebnjega za zasluženo zmago. Tokrat mi nismo bili na želeni ravni. Obenem nam je peruti že v tretji minuti pristrigla poškodba Tilna Kosija. Kljub zaostanku smo se dvakrat vrnili med žive, tretjič pač ne. Glave gor, iz tega poraza se je treba čim več naučiti in izvleči."

Gal Cirar, rokometaš Trima Trebnjega:
"Še vedno rad pridem na Hardek. Tu so moji pravi prijatelji že iz preteklosti. Lepe spomine imam na Ormož. Danes smo bili boljši od gostiteljev in jih zasluženo premagali. Tekma je bila čudna, z vzponi in padci na obeh straneh. V drugem polčasu smo si priigrali visoko prednost in jo rutinirano zadržali. Čestitke soigralcem za zavzeto predstavo od prve do zadnje minute." 


MRK KRKA : RD URBANSCAPE LOKA 20:27 (8:13)
Kukman 8 (4), Irman (1), Lončar, Majstorovič, Avsec in Batagelj po 2; M. Pipp 6, U. Pipp in A. Jesenko (2) po 4.

STATISTIKA

Igralec tekme: Matic Pipp (RD Urbanscape Loka)

Rokometaši iz Škofje Loke so v obračunu z dna lestvice zanesljivo odpravili Krko, ki je na tekmi, z izjemo izida 3:3, zaostajala ves čas. Urbanscape Loka je s tretjo zmago z 12. mesta skočila na deseto, Krka pa po desetem porazu ostaja predzadnja.

Škofjeločani so v prvem polčasu prevladovali in vodili od začetka. Le pri 3:3 so Novomeščani poravnali izid, sicer pa so si gosti v prvih 30 minutah priigrali tudi pet zadetkov prednosti, kolikor so jih nesli tudi na glavni odmor.

V drugem polčasu je prednost izbrancev Roberta Beguša hitro narasla na devet golov, ko je za 18:9 zadel Grega Jamnik. To pa je bil tudi dovolj velik kapital za mirno nadaljevanje in zaključek tekme.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Tilen Kukman, pri gostih pa s šestimi Matic Pipp.

Krka bo v 16. krogu 13. februarja gostovala pri Dobovi, Urbanscape Loka pa bo dan pozneje gostila Celje.


IZJAVI PO TEKMI:

Mirko Skoko, trener Krke: 
"Tokrat enostavno ni bil naš dan. Lahko rečem, da je bila realizacija s krilnih položajev do petinpetdesete minute 1/13. Zaradi tega smo psihično padli v obrambi, ne morem pa reči, da se fantje v obrambi niso borili. Ampak, kot sem že povedal, če zgrešiš več kot deset čistih strelov, enostavno ne moreš zmagati. Za nas je bila to težka tekma in težak poraz, a gremo naprej."


Robert Beguš, trener Urbanscapa Loke: 
"V Novem mestu so bile tekme vedno napete in zanimive, igral se je dober rokomet in tukaj smo tudi velikokrat zmagali. In tudi danes je bilo tako. Moram reči, da je Krka odlična ekipa, še posebej sedaj, s povratkom trenerja Skoka. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak se je na srečo odvila v našo korist."
 


Sobota, 6. februarja, ob 17.30:
RK MARIBOR BRANIK : RD KOPER (prenos na Facebook strani lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Jan Hočevar, rokometaš Maribora Branika:
"Menim, da smo kvalitetno oddelali priprave na drugi del sezone, zato se že veselim prve tekme. Analizirali smo igro Kopra in vemo, kje so naše priložnosti, na nas pa je, da le-te tudi izkoristimo. Navijači lahko od nas pričakujejo borbo od prve do zadnje minute in igro na zmago na vsaki tekmi!"

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Analizirali smo zadnjo tekmo v Velenju in opazili, kje smo delali napake. Slednje smo poskušali skozi teden popraviti in zdaj nas v soboto čaka že novo težko gostovanje v Mariboru. Pripravljamo se, stanje v ekipi je normalno, fantje so motivirani in takšni gremo tudi v Maribor."


Ob 18.00:
RD RIKO RIBNICA : MRD DOBOVA (prenos na Facebook strani lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tilen Strmljan, rokometaš Rika Ribnice:
"V soboto nas čaka nadaljevanje sezone, ko se bomo doma pomerili z neugodno ekipo Dobove. Med premorom smo odigrali nekaj pripravljalnih tekem, na katerih smo imeli nekaj težav predvsem z osredotočenostjo v obrambi in prav to bo potrebno proti ekipi Dobove popraviti. Če želimo to tekmo dobiti, bo potrebno igrati hitro v napadu, predvsem pa zbrano v obrambi vseh 60 minut."

Damjan Radanovič, trener Dobove:
"Po daljšem premoru se že veselimo ponovnega začetka Lige NLB in vrnitve v  tekmovalni ritem. Najprej nas čaka težko gostovanje v Ribnici. Vsekakor so favoriti domačini, za našo mlado ekipo pa bo to dobra priložnost, da brez pritiska nabira prepotrebne izkušnje za tekme, ki sledijo."


Ob 19.00:

RD BUTAN PLIN IZOLA : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani lige NLB)

IZJAVA PRED TEKMO:

Martin Kocjančič, vratar Butana plina Izole:
"Pred nami je ena pomembnejših tekem v sezoni. Na prvi tekmi v začetku sezone smo igrali neodločeno in obe ekipi sta si želeli več, tako da nas nedvomno čaka napeta borba. Čeprav smo malce zdesetkani s poškodbami in smo sedaj dva tedna bili brez skupnih treningov, sem prepričan, da lahko zmaga ostane v Izoli, če pokažemo pravi karakter."


Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Po premoru nas čaka težko gostovanje na vročem terenu v Izoli. Za nas je vsaka tekma pomembna in na vsako se poskušamo čim bolje pripravit ter jo odigrati po najboljših sposobnostih. Ko igramo tako, imamo tudi veliko možnosti za zmago. Kljub problemom, ki jih imamo zaradi poškodb in koronavirusa, verjamem, da bodo fantje odigrali pogumno in predvsem z glavo."


Nedelja, 7. februarja, ob 17.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 2011 (prenos na Facebook strani lige NLB)

IZJAVA PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Za nami je izjemno naporno potovanje, s katerim smo vstopili v zelo naporen ritem tekem, zato moramo biti v pripravah in intenzivnosti ter količini treninga zelo pazljivi. To seveda za mlade ekipe, kot je naša, ni idealno, a trenutno je to realnost in tudi to je del nabiranja izkušenj. Zaradi tega mora biti osredotočenost maksimalna, na najvišjem nivoju. Slovenj Gradec je zelo dobra ekipa, doma so presenetili tudi favorite in tekmo moramo od prve do zadnje minute odigrati zbrano in odločno. Na prvi tekmi so nas zelo namučili, imamo nekaj težav s poškodbami in gotovo bodo Korošci prišli z željo, da nas presenetijo v Zlatorogu. A seveda jasno je kaj so naše prioritete in zato, ne glede na vse, gremo in moramo to tekmo zmagati ter osvojiti novi točki."


Četrtek, 4. februarja:
RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN 28:19 (15:8)
VEČ O TEKMI

LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 13 13 0 0 444:320 124 26
2 RK TRIMO TREBNJE 15 12 1 2 447:398 49 25
3 RK GORENJE VELENJE 13 12 0 1 397:311 86 24
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 13 8 0 5 398:382 16 16
5 RK SLOVENJ GRADEC 2011 13 8 0 5 358:358 0 16
6 RD RIKO RIBNICA 13 7 0 6 393:390 3 14
7 RD KOPER 12 5 1 6 318:326 -8 11
8 RK MARIBOR BRANIK 9 4 0 5 243:239 4 8
9 MRD DOBOVA 12 4 0 8 313:341 -28 8
10 RD URBANSCAPE LOKA 12 3 1 8 303:320 -17 7
11 RD LL GROSIST SLOVAN 15 3 1 11 379:429 -50 7
12 MRK LJUBLJANA 13 2 2 9 325:387 -62 6
13 MRK KRKA 13 2 1 10 324:367 -43 5
14 RD BUTAN PLIN IZOLA 12 2 1 9 292:366 -74 5
*tekma RD Urbanscape Loka : RK Maribor Branik še ni registrirana zaradi pritožbe slednjega.