8. 2. 2021

Sebastian Skube v prihodnji sezoni v Franciji

Slovenski rokometaš Sebastian Skube bo po sedmih letih poleti zamenjal klubske delodajalce. Potem ko je bil od leta 2014 zvest danski zasedbi Bjerringbro-Silkeborg, se bo poleti preselil v Francijo, kjer bo vsaj dve sezoni nosil dres Chamberyja.


Starejšega izmed bratov Skube je selektor Ljubomir Vranješ povabil na zadnje reprezentančne akcije, a je bil 33-letni srednji zunanji igralec sodelovanje primoran odpovedati zaradi poškodb. Za slovensko izbrano vrsto je sicer zbral 129 nastopov in zabil 281 zadetkov.


Skube je športno pot začel v domačem Trebnjem, med letoma 2010 in 2012 igral v Kopru, do odhoda na Dansko pa dve sezoni nosil še dres Celja Pivovarne Laško.


Chambery je svoj edini naslov francoskega prvaka osvojil pred 20 leti, med letoma 2006 in 2012 pa šestkrat postal podprvak, skupno pa se do srebra v Franciji dokopal 11-krat. Klub z vzhoda Francije je dolga leta nastopal v evropskih tekmovanjih, v tej sezoni pa zavoljo devetega mesta v minuli sezoni državnega prvenstva ostal brez njih. Na devetem mestu med 16 prvoligaškimi klubi se nahaja tudi v tej sezoni.