12. 2. 2021

Veszprem končal zmagoviti niz Celjanov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 11. kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti Veszpremu s 25:29 (14:16). Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v četrtek, 18. februarja, gostovala v Kielu.

Rokometni velikan iz Veszprema je končal zmagoviti niz Celja v Ligi prvakov, ki je po polnih izkupičkih na dvobojih proti Nantesu in Zagrebu doživel osmi poraz in je na sedmem mestu v skupini B.

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili uvodoma povsem enakovredni tradicionalnim tekmecem iz Veszprema. Po izidu 7:7 so izgubili rdečo nit v svoji igri, kar je izkušena in mednarodna pisana madžarska zasedba, kjer že vrsto let igrata otroka celjskega kluba Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, izkoristila in ji v 14. minuti ušla za tri gole (7:10).

Zdesetkani in oslabljeni Celjani, ki na današnjem dvoboju niso mogli računati na svojo prvo violino v tej sezoni Josipa Šarca ter Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljun, so si najvišji zaostanek v prvi polovici tekme pridelali v 27. minuti, po zaostanku 11:15 pa so strnili svoje vrste in po delnem izidu 3:0 povsem zadihali za ovratnik vzhodnim sosedom (14:15).

Celjani so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, a močne tekmece, ki v zadnjem času niso ravno najbolje pripravljeni in so pred prihodom v Zlatorog izgubil kar pet tekem, niso mogli ogroziti.

Vseskozi so bili v zaostanku, nekajkrat so se približali na dva gola zaostanka (15:17, 16:18, 21:23), nato pa so gosti malce odločneje pohodili svojo stopalko na plin in si znova priigrali neulovljivo prednost.
V celjski zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Grošelj s šestimi in Kristjan Horžen s štirimi goli. V madžarski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Marguč s petimi zadeti, Blagotinšek je prispeval dva gola.