16. 2. 2021

Švicarji v drugem delu ugnali trebanjske leve

Rokometaši trebanjskega Trima so na gostovanju v švicarskem Schaffhausnu morali priznati premoč Kadettnu z rezultatom 24:21 (10:12). Dolenjsko moštvo se že v sredo zjutraj podaja na pot proti Mannheimu, kjer jim bo v četrtek ob 17. uri nasproti stala zasedba Rhein-Neckar Lowna.

Začetek tekme je bil za trebanjsko zasedbo zelo obetaven. Enakovreden boj s Švicarji je bil v prvem polčasu pozitiven. Moštvi sta uvodoma igrali gol za gol, v 10. minuti pa je Leon Rašo zadel za prvo slovensko vodstvo na tekmi s 4:5. Kasneje so se Švicarji prebudili in tehtnico z ohranjanjem vodstva med dvema in tremi goli nagnili na svojo stran. Zadnjih deset minut je zavladala trebanjska ekipa. Odlično razpoloženi Aleksandar Tomić je zaustavil nekaj pomembnih strelov in Trimo odpeljal na odmor z vodstvom 10:12.

Uvodnih deset minut drugega dela je četa Uroša Zormana držala ritem Kadettnu iz Schaffhausna, ta pa je v nadaljevanju drugega dela naredil delni izid 3:0 in se ponovno oddaljil. Prednost je znašala med dvema in štirimi goli, a levi se niso predali in poizkušala preobrniti rezultat v svojo korist. V končnici so Švicarji imeli več sreče ter slavili z izidom 24:21.

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
“Fantom nimam kaj za očitati. Pokazali so borbo in željo, a tekmo smo izgubili predvsem v napadu, zato moramo slednje odpraviti do četrtkove tekme v Mannheimu. Jutri nas čaka že pot proti Nemčiji in v četrtek obračun z Rhein-Neckar Lownom.”

EHF LIGA, 8. KROG:


Torek, 16. februarja (BBC Arena, Schaffhausen, Švica):
Kadetten Schaffhausen – RK Trimo Trebnje 24:21 (10:12)