18. 2. 2021

Po Švici Trebanjci gostujejo še v Nemčiji

Pred rokometaši trebanjskega Trima je po torkovem porazu s švicarskim Kadettnom nova zahtevna preizkušnja. Ob 17. uri se bodo v četrtek v SAP Areni udarili z nemškim velikanom Rhein-Neckar Lownom, ki velja za glavnega favorita za končno zmago v letošnji sezoni EHF Lige. Kljub temu trebanjski levi obljubljajo boj do zadnje sekunde.

Rhein-Neckar Lowen je eden izmed največjih svetovnih rokometnih klubov, ki ima ob vrhunski infrastrukturi, na čelu s SAP Areno (14.500 gledalcev), letni proračun višji od petih milijonov evrov. Gre za moštvo, ki ga sestavljajo številni zvezdniki, med njimi tudi sloviti Uwe Gensheimer, a trebanjsko moštvo se nemškega velikana ne boji. 

Trebanjski levi se nahajajo v napornem ritmu tekem, ki so še kako pomembne za nadaljevanje sezone. Po tekmi v Mannheimu se odpravljajo v Trebnje, kjer jih v torek in sredo čakata dve tekmi z danskim podprvakom GOG-om. V soboto je predviden tudi derbi vrha Lige NLB proti Celju Pivovarni Laško, tik za tem pa v torek še evropski obračun s Tatabanyo in sobotno gostovanje v Velenju.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Rhein-Neckar Lowen je ekipa, vredna spoštovanja. Mi se nobenega ne bojimo, zato bomo v tekmo krenili osredotočeno in poskušali odpraviti napake s prejšnje tekme."

Srečanje med levi iz Mannheima in Trebnjega se v četrtek, 18. februarja prične ob 17. uri, s prenosom na TV Arena Sport 1.

EHF LIGA, ZAOSTALA TEKMA 1. KROG (SKUPINA D):
Četrtek, 18. februarja, ob 17.00 (SAP Arena, Mannheim, Nemčija):
Rhein-Neckar Lowen – RK Trimo Trebnje