24. 3. 2022

Krimovke v soboto računajo na podporo s tribun

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 26. marca, ob 16.00, odigrale prvo izmed dveh tekem končnice EHF Lige prvakinj, ki predstavlja zadnjo oviro pred četrtfinalom evropskega tekmovanja. V Hali Tivoli se bodo pomerile z rokometašicami madžarskega FTC-ja. Naloga ne bo lahka, a ekipa verjame v uspeh. 
 
»Cilj je zmaga,« je uvodoma povedala Nataša Derepasko, glavna trenerka ekipe. Zaveda se, da so tekmice kakovostne, a hkrati poudarja prednost domačega terena. Dvorana pod Šišenskim hribom ji je posebno ljuba. »Že v preteklosti je bila Hala Tivoli zmagovalna dvorana, tu sem doživela uspehe kot igralka in trenerka. Želela bi, da nas s tribun spodbuja čim več navijačev. Oni so naša dodatna moč.« Prvih 200 navijačev bo klub oblekel v modro, ostale v ljubljanskem taboru pozivajo, da na tekmo pridejo v barvi Krimovk. Nad menjavo lokacije je navdušena tudi Ana Gros, zadnja okrepitev kluba, kot posledica političnih razmer na vzhodu Evrope. »Ko sem odhajala v tujino, Stožic še ni bilo, zato me vsi spomini vežejo na Tivoli. Zame bo to zelo emotivna tekma.«
 
Daljša klop in z njo večja konkurenca za igralne minute so sladke skrbi strokovnega štaba, ki se zaveda, kakšno igralsko in osebnostno dodatno vrednost je z Grosovo pridobil. »Ana je izjemno kakovostna igralka na svojem položaju. Z njo smo pridobili ogromno.« Bosta pa tokrat zaradi poškodb odsotni mlada Betchaidelle Ngombele in Maja Svetik.

»Želimo izkoristiti prednost domačega igrišča,« je odločena olimpijska prvakinja v dresu krimovk, Allison Pineau. »Vse se bo vrtelo okoli detajlov. Smo fokusirane in pripravljene na boj ter veliko bolj suverene, kot na začetku sezone. Nobenim tekmicam proti nam ne bo lahko.«
 
Tivoli bo v soboto vrata odprl ob 15. uri, vstop navijačem bo omogočen z zahodne tribune. Mame, ki bodo na tekmo pripeljale svoje otroke, bodo imele v čast materinskega dne prost vstop. Za najmlajše bo poleg otroškega kotička na voljo tudi poslikava obraza, na posebni stojnici bo mogoče kupiti navijaške artikle kluba, tudi personaliziran dres krimovk.