14. 4. 2022

Visoki zmagi za obe ljubljanski zasedbi

V četrtek sta bila v 1. ženski rokometni ligi odigrana dva obračuna. Oba v Ljubljani. Krimovke in Velenjčanke so se pomerile na Kodeljevem, rokometašice Olimpije in Zvezde Logatca pa v Tivoliju.

Ekipa Krima Mercatorja je že na obračunu v Velenju naredila velik korak proti končnici 1. ženske rokometne lige, napredovanje pa so krimovke potrdile na Kodeljevem, kjer so Velenjčanke premagale s končnim rezultatom 42:21.

Zmago je slavila še ena ljubljanska zasedba. Rokometašice Olimpije in Logatčanke so prvi obračun končale z neodločenim izidom, v Tivoliju pa so bile prepričljivo boljše gostiteljice. Tekmo so končale s 15 goli prednosti. 

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE:

četrtek, 14. aprila:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK VELENJE 42:21 (19:10)
Abina 7, Sercien-Ugolin 6; Tomič 7, Ferenc 5 (2).


Velenjčanke so v uvodnih minutah dvoboja na Kodeljevem še držale stik z gostiteljicami. V 7. minuti so zaostajale le za gol (4:5), nato pa so Krimovke napadle na vso moč. Razpoložene so bile vse rokometašice v roza dresih in že deset minut pred koncem prvega polčasa so imele prednost osmih golov (14:6). Nekaj trenutkov pred glavnim odmorom je Barbara Elizabeth Arenhart ubranila še strele Aleksandre Žekič, Klare Brglez, Petre Tomič in Nike Priteržnik, Ljubljančanke pa so se v slačilnico odpravile z devetimi goli naskoka (19:10). V drugem delu niso popustile, razliko so hitro povišale na dvomestno in jo držale do konca srečanja, ko je semafor kazal 42:21 v korist izbrank Nataše Derepasko.
Med strelke se je vpisalo kar 11 Krimovk. Najbolj razpoložena je bila Ema Abina s sedmimi goli, prav toliko jih je za Večenje dosegla tudi Petra Tomič.

IZJAVI PO TEKMI

Nataša Derepasko, trenerka Krima Mercatorja:
"Najprej moram čestitati Velenjčankam, da ostajajo v modri skupini in na vsaki tekmi kažejo lepo igro. Po pokalu je jasno, da moramo osvojiti tudi naslov državnih prvakinj in se dobro pripraviti na tekmo proti Vipersu Kristiansandu v Ligi prvakinj."

Petra Tomič, rokometašica Velenja:
"Igrale smo povratno tekmo proti ekipi, ki nastopa v Ligi prvakinj. Vesela sem, da smo s soigralkami pokazale, da uživamo v rokometu. Prišle smo neobremenjene, saj smo vedele, kaj nas čaka. To je dobra priprava za prihajajoče tekme, Krimu Mercatorju pa želimo vso srečo v četrtfinalu Lige prvakinj."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE:

četrtek, 14. aprila:
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 39:24 (19:12)
Kolobarič 7, Berzelak (1) in Lubej-Fink po 6; Simšič 7, Bole 5.


Ekipi sta se v tekmo podali z enakega izhodišča, obračun v Logatcu se je namreč končal z remijem (22:22). Gostiteljice so tokrat potrebovale nekaj minut, da so se ogrele, nato pa so tehtnico hitro prevesile na svojo stran. Po 15 minutah so imele pet golov prednosti (9:4), tako pa je bilo tudi v 19. minuti, ko so vodile z 11:6. Svojo igro so v nadaljevanju dvignile še na višjo raven in si z delnim izidom 4:0 priigrale devet golov naskoka (15:6). Rokometašice Olimpije tudi po glavnem odmoru niso popustile. V napadu niso imele težav, tudi v obrambi pa so bile odločne in nepopustljive do tekmic. Večji del druge polovice tekme so držale prednost desetih zadetkov, na koncu pa so bile od Logatčank boljše za 15 golov (39:24).
Najboljši strelki tekme sta bili Anja Kolobarič v dresu Olimpije in Nika Simšič v dresu Zvezde Logatca. Obe sta dosegli sedem golov.


Že odigrano:

sreda, 13. aprila:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRD LITIJA 35:31 (18:15)
ŽURD KOPER : ŽRK BRANIK MARIBOR 10:0


Še sledi:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE:

petek, 15. aprila, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : RŽK ZAGORJE

ob 20.00:
ŽRL MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE:

petek, 15. aprila, ob 19.00:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŠDRŠ VRHNIKA

ob 20.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK SAVA KRANJ