21. 4. 2022

Tilen Sokolič v Velenju še dve sezoni

Tilen Sokolič, ki je v Velenje prišel pred sezono 2020/2021, bo svojo rokometno pot nadaljeval v črno-rumenem dresu.

Pred prihodom v Gorenje Velenje se je kalil v koprski ekipi, kjer je v sezoni 2012/2013 prvič oblekel članski dres. Kljub mladosti se lahko pohvali z lepimi uspehi. Leta 2014 je s slovensko kadetsko reprezentanco na olimpijskih igrah mladih na Kitajskem osvojil zlato medaljo. Naslednje leto je na svetovnem prvenstvu do 19 let v Rusiji z ekipo osvojil srebrno medaljo, poleg tega pa je bil izbran za najboljše levo krilo na svetu. Decembra 2021 je dobil svoj prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto in januarja nastopil na evropskem prvenstvu.

Z ekipo Gorenja Velenja se je v sezoni 2020/21 veselil naslova državnih prvakov. Do sedaj je v črno-rumenem dresu zbral 64 nastopov in dosegel 268 zadetkov. V tej sezoni je eden izmed ključnih členov za napredovanje os v četrtino finala Lige Evropa.

Sokolič od prihoda v Velenje dokazuje, da je kakovosten igralec. Krasita ga borbenost in srčnost, kar dokazuje njegova vsestranskost na igrišču.

Zvestobo Gorenju Velenju so v teh dneh, poleg trenerja Zorana Jovičića, obljubili še Emir Taletović, Kenan Pajt in Matic Verdinek. Po sezoni pa se od Velenja poslavlja Aljaž Panjtar.

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Rad bi se zahvalil za izkazano zaupanje tako s strani vodstva kluba kot tudi trenerskega štaba. Veselim se, da bomo tudi v prihodnjih dveh sezonah še naprej dobro delali, trenirali in dosegali zadane cilje. Tukaj se počutim odlično in verjamem, da bomo s soigralci uspešno zaključili sezono in to nadaljevali v naslednjih."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
"Mislim, da smo s podpisom nove pogodbe s Tilnom Sokoličem ponovno pokazali, da ambiciozno vstopamo v obdobje po sezoni 2021/22. Večina ekipe tako ostaja skupaj. Fantje si to zaupanje, glede na prikazano v zadnjih dveh sezonah, zagotovo zaslužijo. Delo na dolgi rok in konstantnost sta se v preteklosti pokazala za pravilno odločitev. Tilen je bil v preteklih dveh sezonah zelo pomemben igralec za naš klub. S svojo vsestranskostjo nam prinaša širino in raznovrstnost. Vsi skupaj smo zelo veseli, da bo dres našega kluba nosil tudi v prihodnje."