8. 6. 2022

David Razgor končuje kariero

Dolgoletni kapetan Celja Pivovarne Laško David Razgor bo v soboto končal svojo igralsko rokometno kariero, vseeno pa ostaja zvest celjskemu klubu. V sezoni 2022/23 bo pomočnik glavnemu trenerju članskega moštva Alemu Toskiću.

"Prišel je trenutek, ko bom še zadnjič oblekel rumeni dres s številko devet. Za tekmeca na moji zadnji tekmi bi si težko zamislil bolj zanimivo ekipo, kot je Barcelona. V mladosti je bila trn v peti Celjanom, ko je naskakoval evropski vrh, a sem jo hkrati tudi občudoval. Desetletje kasneje sem imel privilegij igrati proti njej v Ligi prvakov, proti sloviti katalonski ekipi sem dosegel tudi svoje prve gole na mednarodni sceni v začetku moje članske kariere," je dejal David Razgor.

Dvaintridesetletnik za aktualne državne prvake igra že od osmega leta starosti. Rokomet mu je bil, kot pravi sam, položen v zibelko, saj prihaja iz rokometne družine. Prvič je za člansko ekipo zaigral že leta 2007/08, od leta 2009 pa je bil 13 sezon njen polnopravni član. Odigral je 579 tekem, tako da je igralec z največ nastopi za člansko zasedbo v novejši zgodovini, na uradnih tekmah pa je dosegel 1.212 golov. V dresu celjskega kluba je osvojil devet naslovov državnega prvaka, osem pokalnih in šest superpokalnih naslovov.