10. 9. 2022

Končan prvi krog Lige NLB

Končan je prvi krog Lige NLB. Poleg Škofjeločanov in Celjanov, ki so zmagi vpisali že v petek, so v soboto dve točki na svoj račun dodali Velenjčani, Trebanjci, Ormožani in Slovenjgradčani. Rokometaši Kopra in SVIŠ Ivančne Gorice so se razšli brez zmagovalca.

LIGA NLB, 1. KROG

Sobota, 10. septembra
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA 33:26 (15:11)
Haseljić in Grmšek po 7; Miličevič 7, Bogdanović in Žagar po 4.

Igralec tekme: Matevž Skok (RK Gorenje Velenje)


Velenjčani so zaradi zasedenosti Rdeče dvorane svojo uvodno tekmo Lige NLB v tej sezoni igrali v bližnjem Slovenj Gradcu, proti zahtevnim tekmecem iz Ribnice pa so po suvereni predstavi osvojili obe točki. Nedavni zmagovalci slovenskega superpokala so imeli od prve do zadnje minute nadzor nad Ribničani. Povedli so s 3:0, kljub manjšim nihanjem v svoji igri pa so bili vseskozi v prednosti, najvišja je znašala sedem golov (27:20).
V svoji vrsti so imeli tudi številne razpoložene rokometaše. Najbolj učinkovita sta bila Ibrahim Haseljić in Timotej Grmšek, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je vratar Matevž Skok zbral 15 obramb. V gostujoči ekipi je reprezentančni kandidat Uroš Miličevič dosegel sedem zadetkov.
Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, ribniška pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Timotej Grmšek, rokometaš Gorenja Velenja: "Z zelo borbeno igro in veliko željo smo premagali ekipo Rika Ribnice. Zavedali smo se, da nas čaka zelo zahtevna tekma, na katero smo se dobro pripravljali. Prikazali smo ekipno predstavo in se na koncu zasluženo veselili zmage."

Uroš Miličevič, rokometaš Rika Ribnice: "Najprej čestitke Gorenju Velenju za zasluženo zmago. Obe ekipi stan na igrišču pokazali prvi boj. Menim, da je končni rezultat in razlika šestih zadetkov previsoka glede na prikazano. Dvigniti moramo glave in iskati točke na prihodnjih tekmah."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD MARIBOR BRANIK 29:23 (15:9)
Ćirović 9, Kosi 7 (2); Jerenec 7, Hedl 5.

Igralec tekme: Sebastijan Vincek (RK Jeruzalem Ormož)


Ormožani so na najboljši možen način odprli državno prvenstvo. Na Hardeku niso imeli nobenih težav z Mariborčani, vse dvome o zmagi so razrešili v prvi polovici tekme. Izbranci trenerja Saše Prapotnika so bili popolni gospodarji domačega igrišča, njihova premoč je bila najbolj očitna v končnici prvega polčasa, ko so si priigrali prednost šestih golov (15:9). V drugem delu niso popustili niti za ped, največ so vodili za devet golov (27:18).
V ormoški zasedbi je blestel Nik Ćirović z devetimi goli, v mariborski pa je dva zadetka manj dosegel Filip Jerenec.
Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila velenjsko Gorenje.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Kosi, rokometaš Jeruzalema Ormoža: "Vsaka tekma proti Mariboru Braniku ima svoj čar. Po obračunu med Krko in Celjem Pivovarno Laško smo videli, da lahko vsak premaga vsakega. Na srečanje proti Mariborčanom smo se dolgo pripravljali in misli, da sta dve točki zasluženo ostali doma. Hkrati je to dobra popotnica za sezono, ki je pred nami."

Tadej Sok, rokometaš Maribora Branika: "Nismo bili pravi, čaka nas še veliko dela. Pokazati bomo morali več energije in želje. Vsi vemo, da je Ormožane pred domačimi navijači zahtevno ustaviti in čestitamo jim za zmago!"

RD KOPER : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:31 (16:15)
Bratkovič 8 (6), Poklar 7; Sašek 7, Vidmar 6.

Igralec tekme: Simon Vidmar (RK SVIŠ Ivančna Gorica)


Primorci so na uvodnem dvoboju načrtovali obe točki, osvojili pa so le eno. V 59. minuti so imeli kar štiri gole prednosti (31:27), a so trdoživi Dolenjci v končnici naredili delni izid 4:0, izenačujoči gol pa je v samih izdihljajih tekme dosegel Andraž Justin. Večji del dvoboja je bila igra povsem enakovredna. Po neodločenem izidu v 43. minuti (21:21) je kazalo na zmago izbrancev domačega trenerja Bojana Čotarja, ki so si po golu Tineta Poklarja slabi dve minuti pred zadnjim zvokom sirene že priigrali štiri gole prednosti. Nato se je zgodil preobrat "par excellence" v režiji dolenjskih rokometašev.
V primorski zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Poklar s sedmimi goli, v dolenjski pa Klemen Sašek s sedmimi in Simon Vidmar s šestimi zadetki.
Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVA PO TEKMI

Bojan Čotar, trener Kopra: "Čestitke ekipi SVIŠ Ivančne Gorice za osvojeno točko. Dejstvo je, da smo imeli dva igralca manj, kar vpliva na napake, ki smo jih na koncu naredili. Že dobljeno tekmo smo končali z delitvijo točk."

RK DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE 25:31 (10:15)
Nešič 7, Šukić 4; Radojković 5, Glavaš 4 (2).

Igralec tekme: Mihajlo Radojković (RK Trimo Trebnje)


Trebanjci so pred začetkom sezone napovedali svojo kandidaturo za prvi naslov državnih prvakov, na svoji uvodni tekmi v Dobovi pa so zanesljivo osvojili obe točki. Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so takoj prevzeli vajeti igre v svoje roke in že v deveti minuti povedli s 6:2. V nadaljevanju niso popustili, kljub dvema zgrešenima sedemmetrovkama so v končnici prvega dela tekme povedli za šest golov (14:8 in 15:9). Trebanjci so v drugem polčasu zadržali zadovoljivo kakovostno raven svoje igre, največ pa so na tekmi v Posavju vodili za osem golov (29:21).
V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Mihajlo Radojković s petimi in Filip Glavaš s štirimi goli, v domači pa Ignjat Nešič s sedmimi in Željko Šukić s štirimi zadetki.
Zasedba Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, trebanjska pa v Krškem.

IZJAVI PO TEKMI

Klemen Mlakar, rokometaš Dobove: "Na začetku smo imeli nekaj treme, kar so Trebanjci izkoristili, naredili razliko in se odlepili. Prednost so držali skozi vso tekmo in jo varno pripeljali do konca. Nas čakajo priprave na Urbanscape Loko, da gremo prihodnji vikend po dve točki."

David Didovič, rokometaš Trima Trebnjega: "Vedeli smo, da nas v Dobovi čaka zahtevna tekma. To se je tudi uresničilo. Borili smo se gol za gol, nikakor se nismo mogli odlepiti. Na srečo se je tekma končala v našo korist. Gremo naprej v nove tekme!"

RK SLOVENJ GRADEC : RK KRŠKO 37:32 (16:20)
Štumpfl 13, Cvetko 9; Sintič 9, Glaser (5) in Sobotič po 5.

Igralec tekme: Uroš Štumpfl (RK Slovenj Gradec)


Na Koroškem je bil dvojni rokometni program. Po zmagi Velenjčanov nad Ribničani so do prvega para točk v tej sezoni prišli tudi Slovenjgradčani, ki so šele v končnici tekme strli odpor novincev na prvoligaški sceni, rokometašev Krškega. Gostje iz Posavja so pošteno namučili Korošce, ki so v prvem polčasu prikazali slabo predstavo predvsem v obrambi, ko so prejeli kar dvajset golov. Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so se v nadaljevanju le prebudili in dokaj hitro izenačili na 22:22, nato pa sijajno zaigrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Pri zadnjem izenačenju na tekmi (28:28) so naredili delni izid 5:0, povedli s 33:28 ter nagnili tehtnico na svojo stran.
V domači zasedbi so blesteli Uroš Štumpfl s 13, Rok Cvetko z devetimi in Kristian Eskeričić s sedmimi goli, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Marko Sintič z devetimi zadetki.
Zasedba Slovenj Gradca bo konec prihodnjega tedna doma igrala dve tekmi v evropskem pokalu proti izraelskemu Maccabiju iz Rishona Le Ziona. V naslednjem krogu bo po programu gostila Krko, ekipa iz Krškega pa trebanjski Trimo.

IZJAVI PO TEKMI

Ivan Vajdl, trener Slovenj Gradca: "Zadovoljni smo s prvima točkama. Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, da je prvi krog vedno negotov. Ekipe Krškega nismo poznali, z njo smo imeli le nekaj izkušenj iz lanskega pokalnega tekmovanja. V prvem polčasu nismo imeli prave obrambe in agresivnosti, tekmeci so dosegli 20 zadetkov, kar je preveč. V drugem delu smo se vrnili. Vedeli smo, da lahko štiri zadetke hitro nadoknadimo, to nam je uspelo. Čestitke ekipi, ki je garala v obrambi in si prislužila zmago."

Luka Logar, vratar Krškega: "Zahtevna tekma, rokometaši Slovenj Gradca so veljali za favorite. Mi se nismo predali, kar smo pokazali z dobro igro v prvem polčasu. V nadaljevanju smo popustili in ostali praznih rok. Čestitke gostiteljem za zmago, hkrati čestitke soigralcem za igro."
LIGA NLB, 1. KROG

Petek, 9. septembra
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA 24:27 (12:13)
MRK KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:30 (19:14)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK GORENJE VELENJE 1 1 0 0 2
2 RK TRIMO TREBNJE 1 1 0 0 2
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 1 1 0 0 2
4 RK SLOVENJ GRADEC 1 1 0 0 2
5 RD URBANSCAPE LOKA 1 1 0 0 2
6 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 2
7 RK SVIŠ IVANDČNA GORICA 1 0 1 0 1
8 RD KOPER 1 0 1 0 1
9 MRK KRKA 1 0 0 1 0
10 RD LL GROSIST SLOVAN 1 0 0 1 0
11 RK KRŠKO 1 0 0 1 0
12 RK DOBOVA 1 0 0 1 0
13 RK MARIBOR BRANIK 1 0 0 1 0
14 RD RIKO RIBNICA 1 0 0 1 0