10. 9. 2022

Uspešen uvod za Celjanke in Ajdovke

Rokometno dogajanje v modri skupini 1. ženske rokometne lige se je v soboto nadaljevalo v Izoli in Litiji, kjer so prepričljivi zmagi dosegle gostje. Rokometašice Z'dežele so z 31:18 premagale Trgo ABC Izolo, Mlinarke pa s 34:24 Litijo. Uvodni obračun zelene skupine 1. ženske rokometne lige je bil odigran v Stožicah, dobile pa so ga gostiteljice, ki so bile z 28:20 boljše od mestnih tekmic, rokometašic Olimpije.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG

Sobota, 10. septembra
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK Z'DEŽELE 18:31 (9:14)
Mateković 4, Nadarevič (3) in Vujmilovič po 3; Novak 9 (2), Regner 5.


Aktualne državne podprvakinje, rokometašice Z'dežele, so zanesljivo dobile prvo tekmo nove sezone. Na gostovanju v Izoli so bile v uvodnih minutah srečanja sicer nekoliko zadržane. Gostiteljice so v osmi minuti še vodile s 5:4, nato pa so Celjanke stopile na plin. Po zaslugi razpoložene Andree Perić v vratih (do konca tekme je zbrala 12 obramb) so si do odmora priigrale ugodnih pet zadetkov naskoka. Drugi polčas se ni začel po željah gostiteljic. Vse do 39. minute jim ni uspelo zatresti mreže, varovanke Miše Marinček pa so v tem času naredile delni izid 6:0 in prednost je bila dvomestna (20:9). Celjanke svoje zaloge v nadaljevanju niso ogrozile, dve točki so si zagotovile že pred iztekom časa.
Strelsko najbolj razpoložena rokometašica je bila najboljša igralka pretekle sezone 1. ženske rokometne lige, Erin Novak, ki se je ustavila pri devetih zadetkih. Za ekipo Trga ABC Izole je Urša Mateković dosegla štiri.
V drugem krogu državnega prvenstva Celjanke čaka domača preizkušnja proti Velenjčankam, Izolanke pa nov zahteven obračun. Gostile bodo ekipo Krima Mercatorja.

IZJAVI PO TEKMI

Taira Nadarevič, rokometašica Trga ABC Izole: "Začetek je bil korekten, rezultat smo imele pod nadzorom. V drugem delu nam je zmanjkalo moči. Prvo tekmo 1. ženske rokometne lige bi sicer ocenila kot solidno."

Andrea Perić, vratarka Z'dežele: "Čestitke ekipi Trga ABC Izole za dobro in borbeno igro. Same smo imele slab uvod v obračun, a smo na koncu z našo predstavo zasluženo zmagale."

ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 24:34 (12:20)
Hauptman 5 (1), Gavrilovič (4) in Tomc po 4; Fegic in Abina (1) po 7.


Zasedba Mlinotesta Ajdovščine je v prvem krogu 1. ženske rokometne lige zabeležila prepričljivo zmago. Ekipa Litije je bila na domačem parketu brez pravih možnosti. Ajdovke so že v deseti minuti po zaslugi razpoložene Ane Abina, ki je v tem času tekmicam nasula štiri gole, vodile za pet zadetkov (7:2). V nadaljevanju so prednost nadzirale, tik pred koncem prvega polčasa pa jo še nekoliko povečale (20:12). V uvodnih minutah drugega dela so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine stopile na plin in s priigrano dvomestno razliko tekmo določile. Ob zadnjem zvoku sirene v športni dvorani Litija je izid znašal 34:24 v korist gostujoče zasedbe.
Prvi strelki Mlinark sta bili Nuša Fegic in Ana Abina s po sedmimi goli, pri gostiteljicah pa jih je pet zbrala Blažka Hauptman.
Litijanke čez teden dni čaka gostovanje na Ptuju, Ajdovke pa se bodo doma pomerile z ekipo Krke Novega mesta.

IZJAVI PO TEKMI

Blažka Hauptman, rokometašica Litije: "Na začetku tekme je bila prisotna nervoza. V obrambi nismo bile na želeni ravni, naredile smo premalo prekinitev in prejele preveč lahkih zadetkov. V nadaljevanju moramo obrambo izboljšati."

Ana Abina, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine: "Mislim, da smo dobro začele. Bile smo zbrane v obrambi in napadu. Realizirale smo hitre centre in nasprotne napake. Same pohvale ekipi!"

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG

Sobota, 10. septembra
RK LJUBLJANA : RK OLIMPIJA 28:20 (15:13)
Cerovak 6, Kokalj 5; Pugelj 5, Kuralt 4 (1).


Ljubljanski obračun zelene skupine 1. ženske rokometne lige je bil v uvodnem delu izenačen, nobena od ekip si namreč do 28. minute ni priigrala prednosti višje od enega gola. Ob koncu prvega polčasa se je tekma razživela. Dve minuti pred iztekom časa je Špela Pugelj gostje popeljala v vodstvo s 13:11, nato pa se je rokometašicam Olimpije ustavilo. Varovanke Olge Čečkove so naredile delni izid 4:0 in na premor odnesle dva gola zaloge (15:13). Ob vrnitvi na parket so niti igre v svoje roke znova vzele gostiteljice. Z delnim izidom 3:0 so prednost pred tekmicami še povečale (18:13). Zasedba Olimpije se je v nadaljevanju trudila ujeti priključek, Zala Kuralt je zaostanek devet minut pred koncem zmanjšala na tri zadetke (18:21), a s soigralkami tega niso izkoristile. Ljubljančanke so v zaključku še stopile na plin in se na koncu ustavile pri 28 golih, tekmice so jih dosegle 20.
Najboljša strelka zmagovalne zasedbe je bila Žana Cerovak, ki je zabila šestkrat, za Olimpijo je gol manj dosegla Špela Pugelj.
V drugem krogu se bosta obe ljubljanski ekipi, ki nastopata v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige, podali na pot - Ljubljana v Logatec, Olimpija pa v Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Olga Čečkova, trenerka Ljubljane: "Vesela sem, da smo sezono začele z zmago. V prvem polčasu je bilo čutiti nekaj nervoze in hitro smo dobivali izključitve, a štejejo zmaga in nove izkušnje."

Tjaša Bukvič, rokometašica Olimpije: "Tekmo smo dobro odprle, v prvem polčasu smo si bile s tekmicami blizu. V drugem delu smo popustile. V obrambi nismo bile agresivne, v napadu smo delale napake, kar so tekmice izkoristile."
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG

Četrtek, 8. septembra
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK VELENJE 28:24 (17:13)

Sreda, 14. septembra, ob 20.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG

Ponedeljek, 12. septembra, ob 17.30
RK PIRAN : ŠDRŠ VRHNIKA

Sobota, 24. septembra, ob 18.00
RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK Z'DEŽELE 1 1 0 0 2
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 1 1 0 0 2
3 ŽRK KRKA NOVO MESTO 1 1 0 0 2
4 ŽRK PTUJ 0 0 0 0 0
5 RK KRIM MERCATOR 0 0 0 0 0
6 ŽRK VELENJE 1 0 0 1 0
7 ŽRD LITIJA 1 0 0 1 0
8 ŽRK TRGO ABC IZOLA 1 0 0 1 0
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK LJUBLJANA 1 1 0 0 2
2 RK PIRAN 0 0 0 0 0
3 RK SAVA KRANJ 0 0 0 0 0
4 ŠDRŠ VRHNIKA 0 0 0 0 0
5 ŽURD KOPER 0 0 0 0 0
6 RK ZVEZDA LOGATEC 0 0 0 0 0
7 RK OLIMPIJA 1 0 0 1 0