18. 9. 2022

Velenjčani z zmago iz Maribora, Celjani ubranili Zlatorog pred Ormožani

Na nedeljskih dvobojih v Ligi NLB so se zmag veselili Velenjčani, ki so se z dvema točkama v žepu vrnili iz Maribora, ter Celjani, ki so Ormožanom zadali prvi poraz sezone.

Na preostalih obračunih drugega kroga državnega prvenstvo smo videli remi med SVIŠ Ivančno Gorico in LL Grosistom Slovanom ter zmage Urbanscapa Loke, Trima Trebnjega in Rika Ribnica.

Dvoboj Slovenj Gradca in Krke je bil prestavljen na kasnejši datum.

LIGA NLB, 2. KROG

Nedelja, 18. septembra
RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 23:31 (11:12)
Budja 9, Jezernik 5 (2); Tajnik 6, Grmšek in Sokolič (1) po 5.

Igralec tekme: Tilen Sokolič (RK Gorenje Velenje)


Velenjski rokometaši ostajajo nedotakljivi v domačih tekmovanjih. Po zmagi v superpokalu so tudi v državnem prvenstvu po dveh krogih 100-odstotni, pa čeprav so imeli tokrat v Mariboru predvsem v prvem polčasu obilico dela z borbenimi gostitelji.
Gostje so v prvem delu sicer povedli z 8:5 in 10:7, a domači zasedbi dopustili, da se jim vnovič približa. Tudi v drugem delu sta bili ekipi do izida 19:19 poravnani, nato pa so zagospodarili gostje, ki so za zanesljivo zmago v zadnji četrtini tekme dosegli delni izid 12:4.
V dresu Maribora je bil z devetimi goli izjemno razpoložen Izidor Budja, pri Velenjčanih pa je bil s šestimi goli najboljši Domen Tajnik, po enega manj sta dosegla Timotej Grmšek in Tilen Sokolič.
Naslednji konec tedna Velenjčane v nedeljo v domači dvorani čaka veliki derbi s Celjani, Mariborčani bodo že dan prej gostovali v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener Maribora Branika: "Moram reči, da smo v večjem delu tekme igrali zelo korektno in parirali Gorenju Velenju. Proti koncu dvoboja so nam pošle moči in Velenjčani so to izkoristili. Naredili smo nekaj napak in zamudili par vračanj v obrambo. Tekmeci so to izkoristili."

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: "Zelo zahtevna tekma. Na začetku smo prevečkrat zadeli Lorgerja, ki je igral zelo dobro. Zgrešili smo nekaj čistih strelov in ob polčasu vodili z golom razlike. V drugem polčasu je sledila borba za vsako žogo. V zadnjih 15. minutah smo prilagodili taktiko in prigarali zmago, katere rezultat je na koncu previsok. Čestitam svojim fantom, Mariboru Braniku pa želim srečo v nadaljevanju sezone."


RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ 34:27 (14:14)
Marguč 8 (3), Vlah 6 (2); Ćirović 7, Cirar 5 (3).

Igralec tekme: Gal Marguč (RK Celje Pivovarna Laško)


Celjski rokometaši, ki zaradi lige prvakov nastopajo v zelo zgoščenem programu, so si po pričakovanjih priigrali še drugo domačo zmago. Še bolj napeto bo prihodnji teden, ko bodo v nedeljo na derbiju prvenstva gostovali v velenjski Rdeči dvorani. Z zmago so se Celjani na vrhu razpredelnice izenačili z Velenjčani, Trebanjci in Škofjeločani, ki so doslej v novi sezoni prav tako dosegli po dve zmagi.
V prvem delu je zadišalo celo po možnem presenečenju, saj so bili rokometaši iz Ormoža večji del v vodstvu. Zelo izenačeno pa je bilo tudi nadaljevanje, ko so se gostje favorizirane ekipe iz knežjega mesta držali kot klop do zaostanka 21:20. Šele v zadnji četrtini je domačim najprej uspelo doseči odločilni delni izid 6:1, do konca pa so razliko najprej povišali na 30:23 in končnico mirno pripeljali do konca.
Pri gostiteljih je Gal Marguč dosegel kar osem golov, pri gostih enega manj Nik Čirović.
Prihodnjo soboto bo ekipa iz Ormoža doma gostila koroško zasedbo iz Slovenj Gradca, Celjane pa pred nedeljskim derbijem v Velenju sredi tedna čaka še zahtevna evropska tekma v domači dvorani z nemškim Kielom.


IZJAVI PO TEKMI

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško: "Najpomembneje je, da smo na koncu zasluženo prišli do dveh točk. V prvem delu smo naredili številne napake, imeli veliko izključitev, tudi pristop ni bil pravi. To bi nas lahko drago stalo, a smo se se v nadaljevanju srečanja pobrali in na koncu rutinsko prišli do zmage. Poleg točk je pomembno tudi dejstvo, da se nihče ni poškodoval, misli pa sedaj preusmerjamo proti sredi, ko nas v Zlatorogu čaka nemški velikan Kiel."
 
Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža: "Mislim, da smo odigrali zelo dober prvi polčas. Kljub temu, da sta se nam v nadaljevanju poškodovala dva rokometaša, smo se tudi v drugem delu dobro kosali s Celjani in do zadnje četrtine tekme držali priključek. Do zmage so na koncu prišli gostitelji, za kar jim čestitam."
LIGA NLB, 2. KROG

Petek, 16. septembra
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD LL GROSIST SLOVAN 23:23 (8:12)
RD URBANSCAPE LOKA : RK DOBOVA 31:28 (15:14)
RK KRŠKO : RK TRIMO TREBNJE 23:39 (9:21)

Sobota, 17. septembra
RD RIKO RIBNICA : RD KOPER 27:26 (11:12)

Prestavljeno
RK SLOVENJ GRADEC : MRK KRKA
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 2 2 0 0 4
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 4
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 4
4 RD URBANSCAPE LOKA 2 2 0 0 4
5 RK SLOVENJ GRADEC 1 1 0 0 2
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 0 2 0 2
7 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 2
8 RD RIKO RIBNICA 2 1 0 1 2
9 RD KOPER 2 0 1 1 1
10 RD LL GROSIST SLOVAN 2 0 1 1 1
11 MRK KRKA 1 0 0 1 0
12 RK DOBOVA 2 0 0 2 0
13 RK MARIBOR BRANIK 2 0 0 2 0
14 RK KRŠKO 2 0 0 2 0