6. 10. 2022

Znani četrtfinalni pari ženskega pokalnega tekmovanja

V četrtek je v prostorih Rokometne zveze Slovenije potekal žreb četrtfinalnih parov Pokala Slovenije v ženski kategoriji za sezono 2022/23. Med štirimi dvoboji bomo videli tudi dva medsebojna obračuna zasedb iz modre skupine 1. ženske rokometne lige.

V četrtfinale pokalnega tekmovanja so se prebile ekipe Trga ABC Izole, Zvezde Logatca, Velenja, Save Kranja, Krima Mercatorja, Mlinotesta Ajdovščine in Vrhnike. Slednja je bila v prvem krogu prosta. Za uvrstitev med najboljšo osmerico se bosta pomerili še ekipi Z'dežele in Ptuja. Termin tekme še ni znan.

Žreb četrtfinalnih parov je določil, da bo na finalni turnir uvrščen vsaj eden od treh predstavnikov zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Logatčanke bodo namreč gostile Vrhničanke, pokalno pravljico pa bodo na domačem parketu skušale spisati Kranjčanke, ki se bodo pomerile z zasedbo Trga ABC Izole. Velenjčanke bodo v Rdeči dvorani gostile Mlinotest Ajdovščino, Celjanke ali Ptujčanke pa bodo priložnost iskale proti branilkam pokalnega naslova, rokometašicam Krima Mercatorja.

Vsi dvoboji, ki bodo odločali o napredovanju ekip v polfinale, bodo predvidoma na sporedu v sredo, 19. oktobra.

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE - 1/4 FINALA
sreda, 19. oktobra:
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA
RK SAVA KRANJ : ŽRK TRGO ABC IZOLA
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE ali ŽRK PTUJ
ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

* Predviden datum tekem