8. 10. 2022

Novomeščanke tretji krog 1. ŽRL sklenile z zmago

Štirje sobotni obračuni 1. ženske rokometne lige so se končali s tremi zmagami gostiteljic in eno zmago gostujoče zasedbe. Na edinem srečanju modre skupine so Novomeščanke na krilih desetih zadetkov Ivone Barukčić zanesljivo premagale Ptujčanke (33:22). Tretji krog zelene skupine so z zmago odprle Pirančanke, ki so z 32:29 dobile obalni derbi. Ljubljančanke so bile znova prepričljive, tokrat so ugnale Vrhničanke (43:30), sobotno dogajanje pa so s prvima dvema točkama v tej sezoni sklenile rokometašice Olimpije (31:25).

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 3. KROG

Sobota, 8. oktobra
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK PTUJ 33:22 (15:10)
Barukčić 10 (1), Vrček in Rudman po 6; Kolenko 11 (2), Planinc 4 (1).


Po uvodnih nekaj minutah je bila tehtnica na strani Ptujčank. Po dveh zadetkih Aline Planinc in enem Minee Kolenko so povedle s 3:0, a so se gostiteljice zbrale in zaigrale odločneje. V 12. minuti so preko Tjaše Smonkar izenačile na 4:4, naredile delni izid 6:0 in se odlepile od tekmic. Prednost petih zadetkov so ubranile do konca prvega polčasa (15:10), v drugega pa znova vstopile nekoliko rezervirano. Varovanke Mateja Bračiča so se hitro po vrnitvi na parket približale na dva tri gole zaostanka (12:15). A njihov nalet se je zaustavil. V napadu so ostale brez moči, na drugi strani pa je Novomeščankam teklo kot po maslu. Z novim delnim izidom 6:0 so si priigrale prednost devetih golov (21:12) pred tekmicami s Ptuja. V zadnjih 20 minut obračuna so zato vstopile bolj mirno od gostujoče ekipe, ki se je borila, lovila zaostanek, se osem minut pred koncem približana na štiri gole (21:25), po 60 minutah pa je bil rezultat povsem na strani Novomeščank.
Kar dve rokometašici sta se izkazali z dvomestnim številom zadetkov. Za gostiteljice jih je deset dosegla Ivona Barukčić, enega več pa je za Ptujčanke zabila Minea Kolenko.
V četrtem krogu Novomeščanke čaka gostovanje v Izoli, Ptujčanke pa bodo gostile zasedbo Velenja.

IZJAVI PO TEKMI

Angela Rudman, rokometašica Krke Novega mesta: "Po slabši predstavi v pokalnem tekmovanju proti Velenju smo tekmo proti Ptuju odigrale na visoki ravni. Tako kot smo se dogovorili. Bile smo strelsko zelo razpoložene in prav tako čvrste v obrambi. Prikazano igro si želimo prenesti tudi na prihodnjo tekmo, ki nas čaka že ta petek v Izoli."

Nuša Puž, rokometašica Ptuja: "V prvem polčasu smo naredile preveč napak, nato pa se skozi celotno tekmo niso uspele vrniti. To je bila naša prva tekma, zato moramo v prihodnje to popraviti in skupiti skupaj. Predvsem v obrambi."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 3. KROG

Sobota, 8. oktobra
RK PIRAN : ŽURD KOPER 32:29 (17:12)
Borišek 12 (8), Kokotec 6; Kadić 7, Prašelj 6.


Na obalnem derbiju so Pirančanke in Koprčanke vsaj v prvem delu postregle z napeto predstavo. V 14. minuti je bil rezultat še poravnan (14:14), nato pa so gostiteljice z dvema zadetkoma Kristine Kokotec in po enim Anje Kolobarič ter Sare Borišek povedle z 10:6. Po zaslugi razpoložene Nine Cepič v vratih, ki je v prvih 30 minutah zbrala šest obramb, so varovanke Aleša Filipčiča prednost do odmora minimalno povečale (17:12). V drugem polčasu je bila slika drugačna, igra ni tekla po željah gostiteljic. Rokometašice Kopra so zaostanek vztrajno lovile in tekmice 15 minut pred koncem nevarno ogrozile. Tajda Rešek je namreč zadela za minimalno razliko (19:20), a več kot to Koprčankam ni uspelo. V zadnjem delu tekme je dve točki zasedbe Pirana rešila Boriškova. Dvakrat je bila uspešna s sedmih metrov, poleg tega je dosegla še en gol. Končni izid je znašal 32:29.
Sara Borišek je bila z 12 zadetki tudi najboljša strelka obalnega derbija. Med gostujočo zasedbo je bila najbolj razpoložena Zana Kadić s sedmimi goli.
Pirančanke bodo v četrtem krogu proste, Koprčanke pa bodo doma gostile ekipo Zvezde Logatca.

IZJAVI PO TEKMI

Nika Hojnik, rokometašica Pirana: "Na tekmo smo se dobro pripravljale, saj smo vedele, da si obe ekipi močno želita zmage. Začele smo zadržano, vendar smo imele igro ves čas pod nadzorom. V drugem polčasu smo se povsem sprostile. Naša energija in borbenost, želja po osvojitvi dveh novih točk, je prišla na plan. Tekmice so se borile. Bil je lep derbi, lepa tekma. Z ekipo igramo iz tekme v tekmo. Uživamo v rokometu in ni skrivnost, da si želimo priti na sam vrh lestvice."

Vili Zvonarič, trener Kopra: "To je bil naš prvi obalni derbi. Morda smo pričakovali več. Ekipa, ki smo jo sestavili za sezono 2022/2023, trenira skupaj komaj dobri mesec. V prvem polčasu so bila dekleta malo v krču, v drugem pa so prikazale boljšo igro. Borile so se do konca, toda sreča je bila tokrat na nasprotni strani. Sezona je še dolga. Biti moramo pripravljeni in iskati točke na ostalih tekmah."

RK LJUBLJANA : ŠDRŠ VRHNIKA 43:30 (22:15)
Ocepek 10 (7), Uljan 6 (1); Cankar 10 (6), Jereb 7.


Rokometašice Ljubljane so zabeležile še tretjo visoko zmago v tej sezoni. Na domačem parketu so povsem nadigrale tekmice iz Vrhnike. Te so bile po 20 minutah igre še blizu gostiteljicam, semafor je takrat kazal 13:11, nato pa so varovanke Olge Čečkove stopile na plin. Do odmora so si priigrale sedem golov zaloge (22:15), v drugem polčasu pa so bile še bolj suverene. Na koncu so zmago slavile s končnim rezultatom 43:30.
Deset zadetkov sta na tekmi dosegli Nika Ocepek in Jerneja Cankar.
V četrtem krogu bodo Ljubljančane gostovale v Kranju, Vrhničanke pa bodo gostile Olimpijo.

IZJAVI PO TEKMI

Eva Oven, rokometašica Ljubljane: "Kljub boleznim in poškodbam soigralk smo suvereno odigrale drugo domačo tekmo. V napadu smo bile dobre, prihajale smo do lepih priložnosti za zaključek. V obrambi smo naredile nekaj napak, ki jih moramo še popraviti. Borile smo se in prišle do zmage, kar šteje največ."

Hana Gabrovšek, rokometašica Vrhnike: "Za nami je zahtevna tekma. Začele smo dobro, potem pa naredile kar nekaj napak, po katerih se rezultatsko nismo več uspele vrniti v tekmo. V ključnih trenutkih smo bile nezbrane, kar je privedlo do končnega rezultata. Prihodnji vikend je čas za novo tekmo, tokrat prvič na domačem parketu."

RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 25:31 (14:13)
Simšič 11, Stojanović Železnik (4) in Berzelak po 5; Bukvič (2) in Sabotič po 7.


V Logatcu se je bil hud boj za novi dve točki. Z lepo prednostjo so prve povedle gostje, ki so sredi prvega polčasa naredile delni izid 5:0 in si priigrale pet golov naskoka (12:5). Do konca prvega polčasa je prednost skopnela. Še več, v vodstvo so tik pred zvokom sirene prišle Logatčanke (14:13). Po vrnitvi na parket se je nadaljevala izenačena predstava, a igro so nadzirale rokometašice Olimpije. Ves čas so imele dva ali tri gole prednosti, v sami končnici pa so še nekoliko dodale in se veselile prvih dveh točk v tej sezoni.
Nika Simšič je bila z enajstimi goli najboljša strelka Logatčank, za zmagovalke pa sta po sedem zadetkov dosegli Tjaša Bukvič in Lara Sabotič.
V četrtem krogu bodo Logatčanke gostovale v Kopru, ekipa Olimpije pa na Vrhniki.

IZJAVI PO TEKMI

Peter Terčič, trener Zvezde Logatca: "V določenih fazah igre smo prikazali dober rokomet, v večini pa žal ne. Prvi polčas se je za nas prehitro končal. Če bi nadaljevali s prikazano igro, bi se tekma lahko obrnila drugače. V ključnih trenutkih žoga ni želela v gol. Ko ti lahko gre narobe, ti bo šlo."

Gaja Mijatovič, rokometašica Olimpije: "Dobro smo začeli, slabše nadaljevali in z zmago končali. Na začetku smo bile malce nezbrane, v drugem polčasu pa smo to popravile, kar nas je pripeljalo k zmagi."
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 3. KROG

Sreda, 5. oktobra
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE (16:12)
VEČ O TEKMI

Četrtek, 6. oktobra
ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 20:37 (11:18)

Petek, 7. oktobra
ŽRD LITIJA : ŽRK TRGO ABC IZOLA 29:21 (17:10)
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 3 3 0 0 6
2 RK KRIM MERCATOR 2 2 0 0 4
3 ŽRK Z'DEŽELE 3 2 0 1 4
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 3 2 0 1 4
5 ŽRD LITIJA 2 1 0 1 2
6 ŽRK PTUJ 1 0 0 1 0
7 ŽRK TRGO ABC IZOLA 3 0 0 3 0
8 ŽRK VELENJE 3 0 0 3 0
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK LJUBLJANA 3 3 0 0 6
2 RK PIRAN 3 3 0 0 6
3 Ž.U.R.D. KOPER 2 1 0 1 2
4 RK OLIMPIJA 3 1 0 2 2
5 RK SAVA KRANJ 1 0 0 1 0
6 RK ZVEZDA LOGATEC 2 0 0 2 0
7 ŠDRŠ VRHNIKA 2 0 0 2 0