22. 10. 2022

Ptujčanke pred reprezentančnim premorom do prve zmage v 1. ŽRL

Pred daljšim reprezentančnim premorom so na parket 1. ženske rokometne lige stopile še Ptujčanke in Litijanke. V soboto so gostiteljice večji del tekme nadzorovale potek igre in si na zaostalem obračunu drugega kroga modre skupine priigrale prvo zmago v tej sezoni državnega prvenstva.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG

Sobota, 22. oktobra
ŽRK PTUJ : ŽRD LITIJA 30:25 (17:14)
Kolenko 8 (1), Planinc, Krasnič (1) in Kreft po 5; Kogovšek 8 (1), Gavrilovič 5 (1).

Na tekmi, na kateri so Ptujčanke lovile prvo zmago v sezoni, Litijanke pa drugo, so z 2:0 povedle gostje. Zadeli sta Jelena Gavrilovič in Tia Tomc. Rokometašice domače zasedbe so se hitro priključile in tehtnico na svojo stran prevesile v deveti minuti, ko je bila Alina Planinc uspešna za 4:3. V nadaljevanju so Ptujčanke niti igre sicer držale v svojih rokah, a se od tekmic nikakor niso uspele odlepiti. V 23. minuti so prvič na dvoboju povedle za tri gole (13:10), prav tolikšno prednost pa so nesle tudi na glavni odmor. Po menjavi stani je nekaj časa trajalo, da je katera od ekip zatresla mrežo. V 35. minuti je za povišanje prednosti zadela Alja Polona Krasnič (19:15). Zalogo treh golov so gostiteljice ohranjale, v končnici pa še nekoliko stopile na plin. Sedem minut pred koncem so povedle za pet golov (27:22), minuto pozneje za šest (28:22) in se tako po točkah v 1. ženski ligi izenačile s tokratnimi tekmicami.
Najboljši strelki srečanja sta bili Minea Kolenko in Manca Kogovšek. Obe sta dosegli osem golov, enega s črte sedmih metrov.

IZJAVI PO TEKMI

Kaja Korpar, vratarka Ptuja: "Najprej bi čestitala ekipi za zasluženo zmago. To kar smo se dogovorili na treningu, smo dobro prenesle v tekmo in zato smo osvojile dve točki."

Manca Kogovšek, rokometašica Litije: "Najprej bi čestitala ekipi Žiher hiš Ptuja-Ormoža za zasluženo zmago. Z naše strani igra ni bila takšna, kot smo bili dogovorjeni. V obrambi nismo naredile dovolj prekinitev, zato tudi napad in nasprotni napad nista stekla tako, kot bi morala."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG

Sobota, 17. septembra
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 31:24 (15:10)

Nedelja, 18. septembra