2. 10. 2023

Celjani v Ribnici do tesne zmage

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu lige NLB v gosteh premagali Riko Ribnico z 38:37 (20:20).

Slovenski prvaki iz Celja so dosegli drugo zmago v ligi NLB. Po domači zmagi nad Ljubljančani v prejšnjem krogu so danes v gosteh premagali še Ribničane, ki imajo na svojem računu prav tako dve zmagi.

LIGA NLB, 4. KROG

nedelja, 1. oktobra:
RD RIKO RIBNICA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 37:38 (20:20)
Cimerman in Knavs (2) po 9; Cokan 8 (2), Ivanković in Janc (2) po 7.

Igralec tekme: Ante Ivanković (RK Celje Pivovarna Laško)

Zadnjo tekmo četrtega kroga so bolje odprli domači rokometaši iz dežele suhe robe. Po dobrih petih minutah so povedli s 5:2, tako da je gostujoči trener Alem Toskić zahteval minuto odmora. Po njej so njegovi varovanci zaigrali veliko bolje ter v 12. minuti po golu Vida Kačičnika izenačili na 7:7.
Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, obe ekipi sta več pozornosti namenili igri v napadu, število golov na obeh straneh (20:20) zgovorno priča o tem.
Do sredine druge polovice tekme je bila tekma povsem odprta (29:29), nato pa so Celjani med 45. in 50. minuto naredili delni izid 5:1 in povedli s 34:30.
Ribničani so se jim v 57. minuti približali na 35:36 in jih ogrožali do zadnjega zvoka sirene. Celjani so v zadnji minuti lahkomiselno zapravili žogo, Ribničani pa po minuti odmora trenerja Boruta Mačka v zadnjem napadu niso dosegli izenačujočega gola.
V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tim Cokan z osmimi goli, enega manj sta dosegla Mitja Janc in Ante Ivanković. V ribniški ekipi sta Brin Cimerman in Uroš Knavs dosegla po devet zadetkov.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Koper, ribniška pa bo gostovala v Velenju.

IZJAVI PO TEKMI

Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica:
"To so tekme za katere se živi. Na nasprotni strani dober nasprotnik in polna ter glasna dvorana. Igrali smo na 100 odstotkov, ali še več. Na koncu pa nam je zmanjkalo malo energije. Škoda je bilo vsake žoge, vsakega zgrešenega strela. Nimamo kaj, zmagala je srečnejša ekipa. Želim si čim več takih tekem, take atmosfere in polne dvorane."

Ante Ivanković, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Bila je to ena lepa tekma, kjer so najbolj uživali navijači obeh ekip. Igrala se je obramba in napad. Doseženih je bilo skoraj 80 zadetkov, pa vendar se je igrala tdra obramba. Zmagali smo zaradi več želje in volje."